Anguslara İzmir yasağı

Güncelleme Tarihi:

Anguslara İzmir yasağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 12:06

İZMİR Alsancak Limanı’na Güney Amerika ülkeleri ve Avustralya’dan gemilerle Angus cinsi sığır getirilmesinden vazgeçildi. Alsancak Limanı İşletme Müdürü Turan Yalçın, "Sığır getiren gemilerden yayılan koku turizmi olumsuz yönde etkiliyordu. Eğer turistler bu limanda olumsuzluk yaşarsa bunun faturası daha ağır olurdu" dedi.

İzmirliler, özellikle de Bayraklı ve Alsancak’ta oturan vatandaşlar, gemilerle kente getirilen Angus sığırlarının yaydığı kötü kokudan rahatsız oldu. Sıkıntıların kendilerine ulaşmasıyla Alsancak Limanı yetkilileri, harekete geçti. Alsancak Limanı’nın, kruvaziyer yolcu limanı haline geldiğini belirten İşletme Müdürü Turan Yalçın, "Bazen üç, bazen de dört turist gemisi, aynı gün, aynı anda limana yanaşıyor. On bine yakın turist, aynı anda limana ayak basıyor. Angus sığırlarını getiren gemilerden yayılan koku ise, turizmi olumsuz yönde etkiliyor. Kentimizim, ülkemizin imajı, para kazanmamızdan çok daha önemli. Eğer turistler bu limanda olumsuzluk yaşarsa bunun faturası daha ağır olur. Angusların bundan sonra hangi limana yanaşacağı bizim değil, ithalatçı firmaların sorunu. Bugünden sonra limana sokmama kararı aldık" dedi.

"YENİDEN YAPILANMAYA GİRDİK"

Alsancak Limanı’nda, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatı ve incelemeleri sonucu yeni bir yapılanmaya gidildiğini söyleyen Yalçın, "Bu yeniden yapılanma çalışmaları doğrultusunda limanımız, hem kruvaziyer hem de konteyner limanı olarak hizmet verecek. Limanda hizmet kalitesini artırmak için makine parkurları ve ekipmanları alınmaya başlandı" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!