Anel'e Suudi ortak

Güncelleme Tarihi:

Anele Suudi ortak
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 11:07

Anel Elektrik, Cidde Havalimanı için Suudi Arabistan’da ortaklık kurdu.

Haberin Devamı

Anel, Suudi Arabistan’ın önde gelen gruplarından Saudi Bin-Ladin Grup’un ilişkili şirketlerinden BT Applied Technology (BTAT) ile şirket kurmak üzere hissedarlık anlaşması imzaladı. Şirket, Suudi Arabistan’da münhasıran BTAT ve SBG ile çalışacak ve SBG’nin elektrik-mekanik işlerini yürütecek.

Suudi Arabistan’da kurulacak ve başlangıç sermayesi 1 milyon riyal olacak şirkette Anel yüzde 35, BTAT yüzde 65 oranında pay sahibi olacak. Şirket Suudi Arabistan’da başta yeni yapılacak Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nın elektrik-mekanik işleri olmak üzere Suudi Arabistan’da Elektrik ve Mekanik alanında faaliyet gösterecek.

Ä°hale aÅŸaması yakın zamanda sonlanan ve Bin Laden Ä°nÅŸaat Grubu tarafından birinci fazı 20 milyon yolcu kapasiteli olarak inÅŸa edilecek Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı, 680 bin metrekarelik inÅŸaat alanı ve 6,8 milyar dolarlık proje büyüklüğüyle dünyanın sayılı havalimanları arasında yer alıyor.Â

Haberin Devamı

Söz konusu proje tamamlandığında 70 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanlanıyor. Başlangıçta Cidde Kral Abdülaziz Havalimanının elektrik-mekanik işlerinin Anel ve BTAT tarafından yürütülmesi için kurulan şirket bölgede aynı zamanda Bin-Ladin grubuna ait çok sayıda inşaatın elektrik-mekanik işlerine de talip oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!