Anaokulundan üniversiteye ‘eğitim sigortası’ garantisi

Güncelleme Tarihi:

Anaokulundan üniversiteye ‘eğitim sigortası’ garantisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Eğitim Sigortası’’ hizmeti çocuklarının iyi ve kesintisiz eğitim almalarını arzu eden tüm anne babalara büyük bir güvence sağlıyor. AGF Garanti Hayat Sigorta'nın ‘‘Eğitim Sigortası’’ anaokul dahil eğitimin herhangi bir döneminden başlayabiliyor ve çocuğu eğitim hayatının sonuna kadar garanti altına alıyor.

Sigortalı (veli) tarafından, Eğitim Sigortası'nın devam edeceği yıl sayısı tesbit ediliyor ve sigorta, öğrencinin yıllık eğitim giderleri göz önüne alınarak ve artan eğitim giderleri dövizin kazandığı değer ile karşılamak amacıyla dolar veya mark üzerinden yapılıyor. Eğitim yıllarına göre son derece düşük olan sigorta primi, öğrencinin tüm eğitim süresi için yalnızca bir kere olmak üzere, sigortalının tercihine göre peşin ya da bir yıl içinde, eğitim yılı sayısına eşit aylık taksitlerle ödenebiliyor. ‘‘Her türlü yaşam kaybını’’ ana teminat olarak veren eğitim sigortası, sigortalının yaşam kaybı söz konusu olduğunda, poliçede belirlenen yıllık teminat tutarını, öğrencinin kalan yıl sayısı ile çarparak, bir vasiye ya da okula, toptan ya da yıl yıl olmak üzere, geri ödemeyi gerçekleştiriyor.

‘‘Birikimli Eğitim Sigortası’’ ise AGF Garanti Hayat Sigorta tarafından sektöre sunulan yeni bir ürün. Birikimli Eğitim Sigortası, Eğitim sigortasında olduğu gibi, kişilerin hayatlarını herhangi bir nedenle kaybetmeleri sonrası, eğitimine devam eden çocukların kalan öğrenim yıllarında eğitim masraflarını karşılıyor. Ancak diğer üründen farklı olarak, birikimlerin tasarrufa yönlendirilebileceği; sigorta süresi boyunca vefat gerçekleşmediği taktirde, çocuğun eğitim hayatı sonrası için, belki de yurtdışı eğitim imkanları sağlayabilecek bir birikimi oluşturmayı hedefleyen bir sigorta ve yatırım aracı olarak hizmet vermek amacını taşıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!