Anaokulu fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Anaokulu fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 08:30

Kayserili Rafet ve Rıfat Ulus kardeşler 1993 yılında geldikleri İstanbul’da mobilya alanında çalışmaya başladı. 12 yıl önce Axi Ağaçkakan Mobilya ve Eğitim Araçları üretim tesisini kurdular. İki kardeş bugün anahtar teslim anaokulu kuruyor. Tüm ürünleri kendileri üreten kardeşler yılda 20 anaokulu yapıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de son yıllarda anaokulu sayılarının artması bu alanda yapılan üretimi de tetikledi. 1993 yılında İstanbul’a gelen Rafet ve Rıfat Ulus kardeşler, mobilya üretiminde birçok farklı alanda çalışmalar yaptı. 2006 yılında ise gelen taleplere yönelik bir çalışma başlattılar. Türkiye’de anaokulu mobilyalarına olan talep artıyordu. Ancak bu alanda özel üretim yapan firma sayısı çok azdı. Sandalyeler, dolaplar, oyun alanları derken, iki kardeş üretimini sadece anaokulu ürünlerine yöneltti. Bu işte 12 yılda uzmanlaşan kardeşler artık bir anaokulunun ihtiyacı olan her türlü mobilyayı ve oyun alanını üretiyor. Ar-Ge ve inovasyona da yatırım yapan Rafet ve Rıfat Ulus kardeşler özgün tasarım ile yurtdışına da ihracata başladı. Her yıl 20 tane anaokulunu sıfırdan kurduklarını söyleyen Axi Ağaçkakan Mobilya ve Eğitim Araçları Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Ulus, şirketin kuruluşunu ve büyümesini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

ÖZEL ÜRETİMLER

1990’ların sonuna doğru müşterilerden gelen talepler farklılaşmaya başlamıştı. Sektör çocuklara yönelik ürünleri neredeyse üretmiyordu. Türkiye’de her yıl yüzlerce anaokulu açılıyordu. Bu alanda en çok çocukların boylarına uygun dolap, masa ve sandalyeler talep edilirdi. Bu alana yönelik üretimler yapmaya başladık. 2006 yılının sonlarına doğru da Axi Ağaçkakan Mobilya ve Eğitim Araçları’nı kurduk. Bu alanda yaptığımız ürünler çok beğenildi. Daha sonra tasarım alanına yoğunlaştık. Biraz daha farklı uygulamalar geliştirdik. Özel masalar, oyun alanları, tahtalar ve bazı oyuncaklar yapmaya başladık. Sonra bu alanda tam anlamıyla uzmanlaştık. Özel sertifikalar aldık. Tesisimizi büyüttük. İstanbul Esenyurt’ta 1700 metrekarelik alanda üretim alanı kurduk.

Anaokulu fabrikası

NİJERYA’YA İHRACAT

Her yıl 20’ye yakın anaokulu tamamlıyoruz. Bu anaokullarının fiyatlarını ise sınıflar belirliyor. Bugün özel bir sınıfın fiyatı 11 bin TL ile 17 bin TL arasında değişiyor. Son dönemlerde katıldığımız fuarlarda yabancı müşterilere de ulaşma imkanı bulduk. Okul öncesi eğitimin geliştiği ülkelere yöneldik. Irak, Azerbaycan, Türkmenistan hedef pazarlarımız oldu. Nijerya’da bile anaokulu kurduk. Şimdi Ortadoğu ülkelerinde pazar payımızı arttırmanın çalışmalarını yapıyoruz. Üretim tesisimizi de her yıl büyütmek için yatırımlar yapıyoruz. Ancak en önemli yatırımımız Ar-Ge ve tasarım alanında. Burada yapacağımız yenilikçi çalışmalar bizi sektör de bir adım öteye taşıyacaktır.”

Haberin Devamı

Anaokulu fabrikası

KONSEPT SINIFLARA BÜYÜK İLGİ VAR

YAPTIKLARI çalışmalarda özel sınıflar da tasarladıklarını anlatan Rafet Ulus, şu değerlendirmeyi yaptı: “Müzik köşeleri, mutfak köşeleri, tamir köşeleri adı altında ürünler ürettik. Son 5 yıldır ise bunu bir adım daha ileri taşıdık ve konsept sınıflar yapmaya başladık. Robotik Kodlama Sınıfı, Tarihi Evler Sınıfı, Fen Laboratuvar Sınıfı, Astronotlu Dolap Sınıfı gibi kendimize özel konseptler yarattık. Ayrıca yeni nesil kütüphaneler de tasarlıyoruz. Bu alanlara da ilgi fazla. Hedefimiz anaokulu ürünleri alanında dünya markası olmak. Bunun için de çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!