Anahtar teslim ameliyathane

Güncelleme Tarihi:

Anahtar teslim ameliyathane
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalyan ortaklığıyla 1984 yılında kurulan, ancak şu anda yüzde yüz Türk sermayeli olan Nassetti Tıbbi Cihazlar Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, anahtar teslim ameliyathane ve hastane kuruyor.

Beylikdüzü TÜYAP'daki EKSPOMED 98'de (5'inci İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Teknik ve Ekipmanları) ürünlerini sergileyen Nassetti firmasının satış şefi Levent İlgün, Türkiye ve Rusya'da çeşitli projelere imza attıklarını, şu an Rusya'nın Tumen kentinde 18 modülen ameliyathane yapımının sürdüğünü, 4 projenin ise bitirildiğini belirtti. Tıp alanında çağdaş teknolojiyle rekabete açık olduklarını belirten Levent İlgün, tüm yan unsurlarıyla birlikte bir ameliyathaneyi 700 bin - 1 milyon mark (Yaklaşık 90- 128 milyar lira) arasında fiyatlarla anahtar teslim kullanıma hazır hale getirdiklerini söyledi. 40 metrekarelik modüler ameliyathanede Heraevs marka ameliyat lambaları, Maqvet marka masa, Matachana marka da sterilizasyon sistemleri kullanılıyor.

Firma aynı zamanda bir ambulansı tam teçhizatlı hale getirebiliyor. ABD'nin ünlü firması Ferro ekipmanlarının kullanıldığı ambulanslarda sedyeler, komple ilk yardım setleri, solunum cihazları, basit cerrahi müdahale setleri, yoğun bakım donanımları bulunuyor. Temel Van tipi bir araca yaklaşık 15 bin dolarlık (3.5 milyar lira) harcamayla, bu sistemler monte ediliyor.

Nassetti, ayrıca 130 yataklı bir hastaneye takılabilen 60-100 bin dolara (14 - 23 milyar lira) malolan ve odadaki tüm seslerin bir merkeze aktarılabildiği hemşire çağrı sistemlerini de monte ediyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!