Anadolu yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Anadolu yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 22:17

CAPITAL ve Ekonomist dergileri tarafından Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda düzenlenen Anadolu Markaları Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. ‘Büyük İşletmeler’de kendi kategorilerinde Makro, Ulusoy ve Yataş ‘Küçük İşletmeler’de ise Bilge Çiftliği birincilik ödülü kazandı.

Haberin Devamı

MARKA Konseyi desteği ile Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen ‘Anadolu Markaları Yarışması’nda kazananlar belli oldu. Fibabanka ve Vodafone ana sponsorluğunda, bu yıl 9’uncu kez gerçekleştirilen yarışmada, 2016 yılında izledikleri marka stratejileriyle başarı öyküsü yaratan 19 firma ödül kazandı. Ödüller, Küçük ve Büyük İşletmeler ve Dijital Dönüşüm olmak üzere 3 grupta verildi. “Büyük İşletmeler” kapsamında, ticaret, tarım-gıda ve imalat alt kategorilerinde 9 firma ilk üç dereceyi paylaşırken 4 firma da jüri özel ödülüne layık görüldü. “Küçük İşletmeler” kapsamında ilk üçe giren firmaların yanı sıra bir de jüri özel ödülü verildi. 

ÖDÜL KAZANANLAR
Büyük İşletmeler ‘Ticaret’ kategorisinde, Makro Market birinci, Biletal 2’nci, Calista Luxury Resort 3’üncü oldu. Bu kategoride ‘Jüri Özel Ödülü’nü Sadık Grubu ve Bilkent Cyberpark aldı. ‘Tarım-gıda’ kategorisinde, Ulusoy Un 1’inci, İpek Hanım’ın Çiftliği 2’nci, Oba Makarnacılık ise 3’üncü oldu. ‘Jüri Özel Ödülü’ ise Estuz’un oldu. ‘İmalat’ kategorisinde Yataş 1’inci olurken,Alpala Grup 2’nci, Berdan Cıvata 3’üncü oldu. Jüri Özel Ödülü, Ofisline’a gitti. ‘Küçük İşletmeler’ kategorisinde ise Bilge Çiftliği 1’inci, Ceyda Gıda 2’nci, Valiz Dünyası 3’üncü oldu. ‘Jüri Özel Ödülü’ Ganioğulları/Elif Konsept’e verildi. ‘Dijital Dönüşüm Ödülü’ne ise Şimşek Bisküvi layık görüldü. 

ANADOLU’YA DESTEK
Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in ev sahipliği yaptığı ödül töreninde, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ, Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar ve yarışmanın eş-sponsorluğunu üstlenen Sinpaş GYO iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi. Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar,  “Bankacılık sektörünün önemli görevlerinden biri, ticaret, imalat ve tarım alanlarında ülkemize önemli katma değer sağlayan Anadolu şirketlerinin güçlenmesine destek vermek. Fibabanka olarak bu görevi kurulduğumuz günden bu yana büyük bir inançla yürütüyoruz” derken, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kızıldağ da, “Anadolu Markaları projesi, işletmelerin Dijital Dönüşümüne ilham verme misyonumuzla doğrudan örtüşmesi nedeniyle bizim için önem taşıyor” diye konuştu. 

ANTEPLİ ŞAHİN'E 'BMW ANAHTARI'
TÜRKİYE’nin duayen bankacılarından Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, ödül törenindeki konuşmada, bir bankacı olarak Anadolu şirketleriyle çok erken yıllarda ilgilenmeye başladığını anlattı. Özyeğin, şöyle konuştu: “Yaklaşık 40 yıl önce Pamukbank’a genel müdür olmuştum. Anadolu’ya müşteri ayağına giden ilk ‘genel müdür’ olduğumu sanıyorum. Gaziantep’e yılda iki kez giderdim. Sabah sıcak katmer ve sütle kahvaltı, öğlen kebaplar, akşama doğru baklava ve akşam sazlı sözlü yemekler. Anadolu insanı çok sıcaktır. Rahmetli Özal’ın ihracat açılımı sırasında 1980’lerin başında Türkiye 2.3 milyar dolarlık ihracat yapabiliyordu. Gaziantepli müşterimiz Mustafa Şahin de 30 milyon dolarlık ihracat yapıyordu. Bir gün İstanbul’a geldi, beni ziyaret etti ve çay içtik sohbet ettik. Tam çıkarken kendisine sıfır kilometre bir BMW’nin anahtarını verdim. Çok şaşırdı. Belki BMW büyük bir hediyeydi ama öyle bir reklamımız oldu ki Anadolu’da dilden dile dolaştı. Bize çok müşteri getirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!