Anadolu’nun 250 devi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Anadolu’nun 250 devi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 00:00

Fortis Bank Türkiye’nin Ekonomist dergisi ile bu yıl 6’ncısını gerçekleştirdiği Anadolu 250 araştırmasının sonucunda, Anadolu’nun en dinamik ve en büyük şirketlerine ödülleri verildi.

Bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde yine 4 farklı kategoride Türkiye’nin dört bir yanından gelen 20 firma ödüllendirildi.

Krizden ilk çıkan

Fortis Bank Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yvan De Cock ise törende yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinde ihtiyatlı bir iyimserlik dönemine girildiğini dile getirdi ve “Türkiye, bu süreçte krizin etkilerinden en hızlı kurtulacak ve büyümesini sürdürecek ülkeler arasında gösteriliyor” dedi. Bu durumun, Türk ekonomisinin krize direncinin ve sahip olduğu büyük potansiyelin bir göstergesi olduğunun altını çizen De Cock, “Anadolu firmalarının başarılı performansı, ekonominin sahip olduğu bu gücün temel direkleri ve büyümeyi ateşleyen temel faktörleri arasında yer alıyor” dedi.

Yakında 500 olur

Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ise şöyle konuştu: “Anadolu 250 Araştırması’nı, büyük iller dışında gelişen müthiş girişim ruhunu ortaya koymak, ödüllendirmek için geliştirmiştik. Başlangıçta hedef olarak koyduğumuz 250 büyük listesinin yakın zamanda 500 ile değiştirilebileceğini düşündürmeye başladık. Bu, gerçekten müthiş bir gelişmedir.”

Anadolu’nun ilk 5 şirketi

En büyükler: Kocaeli’den Kroman Çelik Sanayi, Hatay’dan Nursan Çelik Sanayi, Denizli’den Er-Bakır Elektrolitik Bakır, Karabük’ten Kardemir Karabük Demir Çelik, Kocaeli’den Yıldız Entegre Ağaç Sanayi.

Kârını en çok artıranlar: Konya’dan Selva Gıda Sanayi, Adana’dan Güney Çelik, Bursa’dan Sunteks Dokuma, Gaziantep’ten Sanko Pazarlama, Denizli’den Kardemir Haddecilik.

İhracatını en çok artıran 5 şirket: Gaziantep’ten Çimko Çimento, Kayseri’den Form Sünger ve Yatak, Sakarya’dan Şenpiliç Gıda Sanayi, Antalya’dan Yörükoğlu Süt, Bursa’dan Gemlik Gübre Sanayi.

Anadolu’nun istihdamını en çok artıran 5 şirketi: Karaman’dan Şimşek Bisküvi, Ordu’dan Doğuş Çay, Balıkesir’den Turyağ Gıda Sanayi, Manisa’dan Özlem Tarım Ürünleri, Mersin’den Arbel Bakliyat.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!