Anadolu Efes'te anlaÅŸma

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efeste anlaÅŸma
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 11, 2002 12:38

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayi ile Tek Gıda İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın İcra Başkanlığı'nı yaptığı Anadolu Grubu bünyesindeki Anadolu Efes Biracılık'tan Borsa'ya gönderilen açıklamayagöre, 1 Eylül 2001 ile 31 Ağustos 2003 dönemini kapsayan toplu sözleşmenin ilk altı ayında saat ücretleri ortalama yüzde 27 oranında artırıldı.
 
Altışar aylık periyotları kapsayan diğer üç dönem için de, bir önceki altı aylık DİE Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) artış oranında zam yapılacak.

Sözleşmenin birinci yılında sosyal yardımlarda yaklaşık yüzde 50 oranında, ikinci yılda ise TÜFE artış oranında iyileştirme gerçekleştirilecek.

TÃœSÄ°AD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Tuncay Özilhan, geçen hafta yaptığı açıklamada, moral depolayan unsurun Åžubat ayı enflasyonunun beklentilerin altında gerçekleÅŸmesi olduÄŸunu belirterek, yüzde 35 enflasyonun yakalanabileceÄŸini, bu yönde çaba gösterilmesi gerektiÄŸini belirtmiÅŸti.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!