Anadolu Efes logo yeniledi Euroleague kurasına yetişti

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes logo yeniledi Euroleague kurasına yetişti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 00:00

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle Efes Pilsen Basketbol Spor Kulübü olan adını değiştirmek zorunda kalan ve 2011-2012 sezonundan itibaren faaliyetlerini Anadolu Efes olarak sürdürecek kulubün yeni logosu da gün yüzüne çıktı.

Haberin Devamı

Bugün THY Euroleague’de kuralara katılacak olan Anadolu Efes’in logosunda beyaz bir zemin üzerinde, içiçe kırmızı, beyaz ve mavi yıldızın altında basketbol topu bulunuyor. Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Euroleague ve Beko Basketbol Ligi’ndeki kuralara  yeni logo ve adlarıyla katılacaklarını açıklamıştı.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, (TAPDK) hazırladığı “Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te alkollü içecek markalarının spor kulüplerine isim vermesini yasaklamıştı. Bunun üzerine, Efes Pilsen Spor Kulubü’nün kapatılması gündeme gelmiş ancak TAPDK, “Herhangi bir spor kulübünün kapatılması söz konusu değildir. Ancak, Efes Pilsen markalı bira cinsi alkollü içkinin ve ambalajı üzerindeki logolarının spor kulübü isminde aynen yer alması uygulaması kaldırılmış olup, anılan kulübün ismindeki ‘Pilsen’ ifadesinin kaldırılarak ve diğer çağrıştırıcı unsurları kullanmaksızın yeni bir isimle faaliyetlerine devam etmesi mümkündür” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

İki isim önerdiler

Bu açıklamanın ardından da, Anadolu Grubu bünyesindeki Lacivert beyazlı ekip, TAPDK’ya yeni iki isim önerisi sunmuştu. Efes Pilsen, “Anadolu Efes” ve “Efes Spor Kulübü” isimleri önermiş, bu iki öneri arasından Anadolu Efes ismi uygun bulunmuştu. Efes Pilsen Basketbol Spor Kulübü’yle ilgili isim değişikliğinde Anadolu Efes’e onay verilmesinin ardından kulüp yeni sezon öncesi logo değişikliğine de gitme kararı aldı.

Kuralara yeni logo

TAPDK’nın 7 Ocak 2012’ye kadar süre tanıdığı spor kulubü, liglerdeki kura çekilişleri nedeniyle yeni sezona yeni isimle giriyor. Anadolu Efes’in 2011-2012 sezonundaki liglerde mücadele edebilmesi için isminde ve logosunda değişikliklerin yapılması gerekiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!