Amsterdam ArenA'ya Rönesans imzası

Güncelleme Tarihi:

Amsterdam ArenAya Rönesans imzası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 16:40

Hollandalı inşaat şirketi Ballast Nedam'ı 2015 yılında satın alan Rönesans Holding, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahiplerinden Amsterdam ArenA stadının renovasyonunu üstlenirken; Ballast Nedam ile stadyum projelerinde yeni fırsatları da araştırdığını duyurdu.

Haberin Devamı

Rönesans Holding'den yapılan açıklamada, Ballast Nedam'ın Hollanda'daki Amsterdam ArenA’da gerçekleştirilecek geniş çaplı renovasyon çalışmasına başlayacağı belirtilerek, "Avrupa’nın onuncu büyük inşaat şirketi olan Rönesans, Ballast Nedam ile stadyum projelerinde yeni fırsatları da araştırıyor" denildi.

Açıklamaya göre, Ballast Nedam 1993-1996 yılları arasında inşa edilen Amsterdam ArenA'nın kurucuları arasında yer alıyor. Bu kapsamda Amsterdam ArenA ile imzalanmış bir kuruculuk anlaşması da bulunuyor. 2026'ya kadar uzatılan anlaşma kapsamında, her iki taraf da uluslararası stadyum projelerinde yeni ortaklık fırsatlarını araştırıyor.

Satın alma sonrasında Ballast Nedam'a 130 milyon euro sermaye aktardıklarını belirten Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, hedeflerinin Ballast Nedam'ın 2016’da yaklaşık 760 milyon euro olan cirosunu 2019'da iki katına çıkarmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Açıklamada yer alan bilgiye göre; inşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji ve sağlık ana dallarında faaliyet gösteren Rönesans Holding 23 ülkede ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veriyor. Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında ENR listesinde 44. sırada yer alırken, Avrupa'nın da en büyük 10. müteahhitlik şirketi konumunda bulunuyor. Rönesans Holding'in 2015 cirosu 2.1 milyar dolar, aktif büyüklüğü ise 5.5 milyar dolar seviyesinde.

BAKMADAN GEÇME!