Amerikan acil yardım sistemi 911 Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Amerikan acil yardım sistemi 911 Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

AMBULANS firmaları güçbirliği yaparak bir araya geldi. Türkiye'nin her yerinden ulaşılabilecek 444 0 911 numaralı telefon sayesinde, bölgeye en yakın, uygun donanım ve personele sahip ambulans olay yerine yönlendirilecek ve yardıma ihtiyacı olan kişiye en kısa sürede ilk müdahale yapılabilecek.

444 0 911 Acil Yardım Sistemi'nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen ambulans firmalarının üst düzey yöneticileri, uygulamanın ilk aşamada; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Mersin ve Muğla illerinde başladığını açıkladılar.

Ambulans şirketlerini bir telefon numarası altında toplayan Med Life A.Ş.'nin Genel Müdürü Dr. Merter Demirdelen, Amerika'daki 911 rescue (kurtarma) sisteminin Türk halkı tarafından çok iyi bilindiğini belirterek bu nedenle 444 0 911'in akılda çabuk kalabilecek bir numara olduğunu açıkladı. Bu gün 8 il ve ilçelerinde alan kodu kullanmadan numaranın aranabileceğine dikkat çeken Demirdelen, henüz sistem içine dahil olmayan il ve ilçelere de hizmet verebildiklerini belirterek, ‘‘Ancak o zaman 444 0 911'in alan kodu ile birlikte 0 216 444 0 911 şeklinde kullanılması zorunlu’’ dedi. Acil yardım konusunda bilinen tek numaranın ‘‘112’’ devlet ambulansları olduğunu belirten Demirdelen şöyle konuştu: ‘‘112 aşırı yoğunluk yaşıyor. Bugün Türkiye'de birçok seviyeli, doktorlu, donanımlı özel ambulanslar mevcut. İşte biz yaptığımız bu güç birliği ile halkın gelişkin ambulanslara ulaşabilirliğini arttırarak, can kayıplarının ve sakatlanmalarının azaltılmasını hedefliyoruz. Bu yüzden donanımlı özel ambulans firmaları olarak 444 0 911 telefon numarası altında birleştik.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!