Amerika'dan yatırım isteği

Güncelleme Tarihi:

Amerikadan yatırım isteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 11:13

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Başkanı Uğur Terzioğlu, Türkiye’ye daha fazla Amerikalı yatırımcı çekmek istediklerini söyledi. ABD’li iş adamlarının Türkiye’ye gelip ortaklıklar aradıklarını söyleyen Terzioğlu, “Amerikalıların Türkiye’ye bakışı olumlu. Çok fazla iş adamı yatırım yapmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Türk Konseyi'nin (ATC) 36. Ortak Yıllık Konferansı Washington'da yapıldı.

Türk ile Amerikalı iş adamlarının ve devlet temsilcilerinin katıldığı konferansı değerlendiren Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Başkanı Uğur Terzioğlu, bu konferansın içeriğinde son yıllarda ciddi değişikliklerin olduğunu söyledi. Terzioğlu, “İlk zamanlar konferans hep askeri ağırlıklıydı.

Şimdi farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra eğitimciler ve üniversiteler de katılıyor. ATC konferansı toplumunun her kesimini ilgilendiren bir noktaya geldi” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretini de değerlendiren Terzioğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin nelerden hoşnut olmadığını açıkça ortaya koydu. Trump da bunları gayet serinkanlı dinledi ve hiçbir şekilde itiraz etmedi. Erdoğan-Trump görüşmesi iki tarafı da memnun etti” diye konuştu. 

Haberin Devamı

“TİCARET BU DÖNEMDE ARTAR”

Konferansa katılan Amerikan şirketi Anderson Ekonomi Grubu Başkanı Patrick Anderson ise Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin ve yatırımların Trump döneminde artacağını vurguladı.

ABD’de faaliyet gösteren Türk şirketlere danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Anderson, “Amerikan ekonomisi büyüme trendinde.

Türk şirketleri için ABD piyasasına girmenin tam zamanı, ticari ilişkiler için çok iyi fırsatlar var” diye konuştu.ABD'li şirketlerin üretim konusunda devamlılık istediğini belirten Anderson, "Ödeme, teslimat süresi gibi tüm aşamaların düzgün bir şekilde olması gerekiyor. ABD'ye ihracat yapmak birçok ülkeye göre çok daha kolaydır.

İhracat yapacak şirketlerin adım adım ilerlemesini istiyoruz. Türk-ABD ortaklığında gelecek son derece parlak. ABD'li firmaların Türkiye'de büyüdüğünü dikkate alırsak, Türk şirketler de ABD'ye yatırım yapmalıdır. Türkiye'nin ABD'ye ihracat yapabileceği çok sayıda sektör var" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump görüşmesini önemli bir adım olarak nitelendiren Anderson, "Türkiye darbe girişiminin ve birçok sorunun üstesinden geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ilişkiler açısından belirleyici oldu. Türkiye demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün olduğu, hızla büyüyen ekonomik güce sahip bir ülke. Türkiye'de sektörel uzmanlık ilerlemiş durumda. Ortak iş birliğine devam etmeliyiz" dedi.Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Kalafat da Türkiye’nin inovasyon konusunda son yıllarda önemli ölçüde ilerleme sağladığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!