Amasra’da santral bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Amasra’da santral bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2013 00:00

HATTAT Holding Amasra’da çıkardığı kömürü, termik santral kurulana kadar Eren Holding’e satacak. 2 yıl içinde kömür çıkarmaya hedefleyen şirket, haziranda santral için sözleşme de imzalayacak.

Haberin Devamı

Hattat Holding Amasra’da yeraltı taş kömürü kazısında aylık ortalama 60 metre olan tünel kazma uzunluğunda 100 metreye ulaştı. Şu ana kadar 300 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen projeye toplamda 5.5 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 2 yıl içinde kömürü çıkarmaya başlayacak Hattat Holding, yıllık 5 milyon ton kömür çıkarmayı hedefliyor. 5 yıl içinde yıllık 10 milyon tonluk kapasiteye çıkmayı planlayan şirket, çıkardığı kömürü hemen satmayı planlıyor. Haziranda santral için imzaları atmayı planladıklarını söyleyen Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grup Başkanı İpek Hattat, “Santral için ilk kazma vurulduktan sonra 4 yıl zaman gerekiyor. 2 yıl sonra kömürü çıkartmaya başlayacağız. Eğer liman kurabilirsek çıkarılan kömürü Eren Holding’e satacağız” dedi. Eren Holding’in yaptığı kömür ithalatının Hattat Holding’ten alınan kömürle düşeceğini söyleyen Hattat, kurulacak santral için Çinli ve Güney Koreli firmalar halinde görüşme halinde olduklarını söyledi. Şu ana kadar kredi kullanmadan, yatırıma devam ettiklerinin altını çizen Hattat, devletin taş kömürü için teşvik vermesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Çinli işçiler primle tanıştı

HATTAT HoldingBatı Karadeniz Mega Enerj Üssü projesinin ana arteri olan, Hattat Holding ve Çinli Datong firması tarafından açılan ilk maden Amasra Taş Kömürü Üretim Kuyusu’nda tünellerdeki hızlı ilerleme için Çinli ve Türk işçilere prim dağıttı. Aylık 60 metre olan tünel kazma uzunluğunu 100 metreye çıkaran işçilerin hayatlarında ilk kez primle tanıştığını söyleyen Hattat, Çinli ve Türk işçilere ödül verdiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!