Altınyağ hissesindeki usulsüzlüğü SPK affetmedi

Güncelleme Tarihi:

Altınyağ hissesindeki usulsüzlüğü SPK affetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:09

Altınyağ hissesinde piyasa bozucu eylemlerde bulunan Mehmet Emre Cihangir’e 986 bin 976 lira ceza kesildi.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul’da Yakın İzleme Pazarı’nda işlem gören Altınyağ Kombinaları şirketi hisselerine ilişkin olarak arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle Mehmet Emre Cihangir’e Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 986 bin 976 lira idari para cezası kesildi.

Sermaye Piyasası Kurulu dün toplandı ve bir dizi önemli kararlar aldı. İçlerinde en yüksek cezaya tabi tutulan karar ise Mehmet Emre Cihangir’e kesildi.

SPK yaptığı incelemeler sonucunda Cihangir’in Altınyağ hissesinde piyasa bozucu eylemlere giriştiğini tespit etti.

Bunun neticesinde Mehmet Emre Cihangir’e VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5'inci maddesinin (a), (b), (c) ve (f) bentleri gereğinde 986 bin 976 lira idari para cezası kesildi.

İŞTE PİYASA BOZUCU EYLEMLER TEBLİĞİ’NİN 5’İNCİ MADDESİ VE İLGİLİ BENTLERİ

Haberin Devamı

MADDE 5 – (1) Tek başına ya da birlikte hareket eden kişiler tarafından borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda gerçekleştirilen, sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri, işlem hacimleri, işlem miktarları, işlem oranları, emir miktarları, emir oranları, emir iptal miktarları, emir iptal oranları veya emir gerçekleşme oranları gibi sermaye piyasalarının işleyişi veya sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili veriler dikkate alındığında önemli veya etkili kabul edilebilecek nitelikte;

a) Alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi, emir verilmesi, emir iptali veya emir değiştirilmesi

b) Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi

c) Bir dakikadan daha az zaman dilimlerinde piyasadaki en iyi alım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi alım fiyatından daha düşük fiyatlı satım emri ya da piyasadaki en iyi satım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi satım fiyatından daha yüksek fiyatlı alım emri iletmek şeklinde yön değiştiren emirler verilmesi

f) Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatı sabit tutmaya yönelik işlemler yapılması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!