Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın düşüşe geçti

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları ne kadar oldu Gram altın düşüşe geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 20:24

Altın fiyatlarının güncel durumu yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırım yapmak veya var olan yatırımlarını değerlendirmek isteyen vatandaşlar, özellikle gram ve çeyrek altın fiyatlarını merak ediyor. Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,44 düştü. Peki çeyrek altın ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum!

Haberin Devamı

Dün 164,2 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören gram altın, öğleden sonra dolar kurundaki gerilemeye paralel kazançlarını geri vererek günü önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 162,9 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,44 düşüşle 162 lira seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267, Cumhuriyet altını 1.090 liradan satılıyor.  Dünkü yüzde 0,94'lük yükselişin ardından bugün negatif seyreden altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kaybıyla 1.289 dolardan işlem görüyor.

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Uzmanlar, dün akşam ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından dolar kurunun diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kaybettiğini söyledi.

Fed'in toplantı tutanaklarında, yetkililerin, faiz artırımına ilişkin destekleri artarken, enflasyonun "inatçı" biçimde düşük kalmasını vurgulamalarının ardından doların gerilediğini belirten uzmanlar, buna paralel altının ons fiyatının yükselişe geçtiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Altının kilogramı 163 bin 850 liraya yükseldi

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) altının kilogramı 163 bin 850 liraya yükseldi.

Altın piyasasında, 10 işlemde 13 milyon 253 bin 351,23 liralık ve 28 işlemde 35 milyon 167 bin 911,89 dolarlık işlem hacmi kaydedildi.

Gümüş piyasasında ise 1 işlemde 327 bin 805,92 liralık işlem hacmi görüldü.

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar Troy Kıymetli̇ Maden, Kaloti Jewellery İnternational Kıy. Mad., Deni̇zBank, Türk Ekonomi̇ Bankası, İstanbul Altın Rafi̇neri̇si̇, şeklinde sıralandı.

BIST Altın Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,40 değer kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!