Altında yeni rekor geldi

Güncelleme Tarihi:

Altında yeni rekor geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2009 09:06

Altının onsu, yüzde 2'ye yakın bir yükselişle 1.192,60 dolar düzeyine çıktı ve yeni rekor seviyesine ulaştı. Altının yılbaşından bu yana yükselişi de yüzde 35'e ulaştı.

Haberin Devamı

Altının yükselişinde, sadece ABD Dolarındaki zayıflığın olmadığını belirten uzmanlar, merkez bankalarının da kıymetli maden satın almaya başlayacağını yönelik haberlerin altının yükselişinde etken olduğunu vurguluyor.

Bu arada, gümüş de, son 16 ayın en yüksek düzeyinden işlem görüyor.

Altının bilinmeyen 20 gerçeği 

Öte yandan yurtdışında yaşanan yükseliş içerideki fiyatları da etkiliyor. Alım satımı en çok yapılan altın türü olan çeyrek altının fiyatı 94 liraya kadar ulaştı. Uzmanlar, çeyrek altının 100 liraya kadar gidebileceğini söylüyor.

YASTIK ALTINDA SERVET VAR

Türkiye'de yastık altında 5 bin ton altın olduğu tahmin ediliyor. Uzmanlar, bunun değerinin 180 milyar dolara yaklaştığını belirtiyor.

FİYATLAR DAHA YÜKSELİR Mİ?

İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat  İhracatçıları Birliği (İDMMİB) Başkanı İmam Altınbaş, altın fiyatlarının artık  çok fazla yükselmeyerek geriye doğru gelmesini beklediğini bildirdi. Dünyada fiziki altın kullanımının yüzde 50'ye düşmesine karşın, altın  fiyatlarının aşırı değerlenmesini doğru bulmadığını ifade eden Altınbaş, “Bir  şeyin çok değerlenebilmesi için kullanıcısının, talebinin çok olması lazım. Şimdi  altın kullanılmıyor. Fiziken tüketilmiyor. O zaman bunun değeri neden artıyor?  Dolayısıyla değerinin niye arttığını da anlamıyorum, bu fiyatların geriye doğru  geleceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Fiyatların, dünyada altının ons fiyatının düşmesi ile mümkün  olabileceğini belirten Altınbaş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

 “Dünyada altının ons fiyatlarının 3-6 ay arasında 900 dolar seviyesine  gelmesini bekliyorum. Buna paralel olarak 22 ayar 1,75'lik çeyrek altın fiyatları  da geriye doğru gelir. Altının ons fiyatı düşünce, o da düşecek, 70 liraya doğru gelir. Bu da 3 ile 6 ay  arasında olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!