Altın yeniden yükseliÅŸe geçti, dolar zayıf seyrediyor

Güncelleme Tarihi:

Altın yeniden yükselişe geçti, dolar zayıf seyrediyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 09:29

Uluslararası piyasalarda altının onsu geçen haftakapanışa göre yüzde 4.5 artarak 1.720 dolarseviyelerine yaklaştı. Kur tarafında ise dolar, TL karşısında zayıf seyrini devam ettiriyor.

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı, uluslararası piyasalarda yeniden yükseliÅŸe geçti. Geçen haftayı 1,642 dolar seviyelerinden kapatan altının onsu, dün günü 1,705 dolardan tamamladı.    Â

Altın yükselişini bugün de sürdürürken, uluslararası piyasalarda ons fiyatı geçen hafta kapanışa göre yüzde 4.5 artarak 1.717 seviyelerine geldi.

Altın geçen yıl sonu kapanışı olan 1.421 dolarlık seviyeye göre yüzde 20'den fazla deÄŸer kazanmış durumda. Altın, 6 Eylül'de ulaÅŸtığı rekor seviye olan 1.921 doların ise yaklaşık yüzde 10 altında bulunuyor. Â

DOLAR ZAYIF SEYREDÄ°YOR Â

Küresel piyasalarda artan risk iştahı ve içerde Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısına yönelik beklentilerle dolardaki zayıf seyir devam ediyor. 1.80 TL'nin altına inen dolar, 1.78'in hemen üzerinde seyrediyor.

Haberin Devamı

Haftaya 1.83 liradan başlayan dolar gelişen piyasalarda yaşanan hareketlilikle birlikte sakin bir seyir içine girerken önceki gün Merkez Bankası’nın açıklamasıyla sert düşüş gündeme geldi. Merkez Bankası bugün yapacağı toplantıda Türk Lirası’nın değerini önemli ölçüde güçlendirecek fiyat istikrarı, faiz politikası, döviz rezerv politikası, zorunlu karşılık politikası ve finansal istikrardan oluşan beş maddeli bir eylem planı açıklayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!