Altın tahvili ihracı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Altın tahvili ihracı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2018 08:30

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 5 banka aracılığıyla pazartesi günü altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına başlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Albayrak, Twitter hesabından dün yaptığı açıklamada, vatandaşlara altın birikimleri için güvenli bir yatırım aracı sunduklarını aktararak, "5 banka aracılığıyla pazartesi günü başlayacak altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasıyla vatandaşlarımız hem kendileri kazanacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanlığınca, bireysel yatırımcılara sunulan finansman araçlarının çeşitlendirilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla Euro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihracı da pazartesi günü başlayacak. Bu kapsamda, 17-21 Aralık'ta Euro ve dolar cinsinden devlet tahvili ihracı gerçekleştirilecek.

Bakan Albayrak’ın tweetinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada pazartesiden itibaren Türkiye genelinde etaplar halinde Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası talep toplama işlemleri ve ihracı gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Vakıflarbank, Vakıf Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın aracı bankalar olacağı belirtildi.

Haberin Devamı

GETİRİ TL ÖDENECEK

Türkiye genelinde etap etap yapılacak talep toplama işlemlerinin gerçekleştirileceği illere ve banka şubelerine ilişkin bilgilere http://altin.hazine.gov.tr ile aracı bankaların internet sayfalarından ulaşılabileceği kaydedilen açıklamada, “Senetler, ilgili etaba ilişkin talep toplama dönemini takip eden hafta çarşamba günleri yatırımcıların hesaplarına aktarılacak olup yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1.20 (yıllık yüzde 2.40) getiri sağlayacaktır. Getiriler yatırımcıların hesaplarına TL cinsinden ödenecektir” denildi.

BAKMADAN GEÇME!