Altın fiyatları bugünün kapanışında ne kadar oldu? 5 eylül çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları bugünün kapanışında ne kadar oldu 5 eylül çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 09:28

Altın fiyatların bugün kapanışta ne kadar oldu sorusu araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,78 azalışla 255,20 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 415,00 lira, Cumhuriyet altını 1.701,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,78 düşüşle 255,20 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Altın fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Öğle saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte özellikle, altının gram fiyatı ve çeyrek altının son durumu hakkında araştırma yapan vatandaşlar, 5 Eylül güncel altın fiyatlarını sorguluyor. Peki, çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar?

Altın fiyatları bugün ne kadar sorusu vatandaşlar tarafından dikkatle takip edilirken, çeyrek altın ve gram altın fiyatları en çok aranan konular arasında geliyor.

Altın fiyatları bugün 255 lira seviyesinde işlem görürken, çeyrek altın ve gram altın fiyatları da gün içinde değişkenlik gösteren fiyatları ile dikkat çekiyor.

Çeyrek altın fiyatı 417 lira seviyesinde satılırken, 408 lira civarında geri alınıyor.

Cumhuriyet altını 1715 liradan satılırken, 1695 liradan geri alınıyor.

Haberin Devamı

22 ayar bileziğin satış fiyatı 234 liradan işlem görürken, 229 liradan geri alınıyor.

FİYATLAR YÜKSELDİ ÇARŞI BOŞ KALDI

Konya'da  Sarraflar Yeraltı Çarşısı altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle boş kaldı. Altın alma isteğiyle çarşıya gidenler vitrine bakmakla yetiniyor. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, altın fiyatlarındaki yükselişin kuyumcu esnafının da zor durumda bıraktığını söyledi.

Mehmet Kuşdemir, "Altın fiyatları 15 gün önce atağa kaktı. Bu yükseliş halen de devam ediyor. Nereden kaynaklanıyor bu yükseliş derseniz, malum Türkiye’ye bir ekonomik kriz olarak yansıdı bu altın fiyatlarının yükselmesi de. Bizler de bu konuda zorlanıyoruz. Sekizinci ayın başından itibaren Amerikan dolarındaki baskı maalesef diğer kıymetli emtiaya da yansıdı. Bunun içinde altın da var” dedi.

Altın fiyatların yüzde 25 civarında arttığını dile getiren Kuşdemir, "Bir ay içinde altın fiyatları yüzde 20-25 oranında yükseldi. Buda düğün yapacaklara, altın alacak veya altınla borcu olanlara ek bir yük getirdi. Fiyatların yükselmesi hakikaten bizim satışlarımızı düşürdü. Ama biz bunu aşacağız. Bizim Konya ekonomimiz, Türkiye ekonomimiz bunu aşacak kuvvettedir. Bu sürecin geçeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuyumcular altın fiyatlarının artmasını doların yükselmesine bağlarken, çarşıya gelenler ise altın alamadıklarını, sadece vitrine bakıp geçtiklerini, böyle giderse çocuklarını evlendirmelerinin zor olacağını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!