Altın fiyatlarında son durum | Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatlarında son durum | Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 07:49

Altın yatırımcıları altın fiyatlarını anbean takip ediyor. Dün dolar kurundaki yükselişlere bağlı olarak 163,3 liraya kadar çıkan gram altın, günü önceki kapanışa göre yatay seyirle 161,2 liradan tamamladı. Uzmanlar, ABD'de yeni vergi reformunun temsilciler meclisinden geçmesinin altının ons fiyatında yükselişlere neden olduğunu söyledi. Peki çeyrek altın şu an ne kadar? İşte güncel altın fiyatları!

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının ne kadar olduğuna yönelik sorular devam ediyor. Dolardaki rekorun ardından altın piyasasının güncel durumu da merak konusu oldu. Altının gram fiyatı dün 162.92 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken, yeni günde 161 seviyesinde hareket ediyor. Peki Kapalıçarşı'da 259 TL'den alınan çeyrek altının satış fiyatı ne kadar? İşte altın fiyatlarında son durum!

Altının gramı rekorlara devam ediyor.. Altının gram fiyatı 162 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar kurundaki değer kazancına paralel rekorlara devam eden altının gram fiyatı, 162 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Altın fiyatları, Fed'in faiz artış hızına ilişkin ipuçları içerebilecek toplantı tutanaklarının yayınlanması öncesinde yükseldi. Fed'in faiz oranlarını değiştirmediği son toplantının tutanakları yarın yayınlanacak.

Haberin Devamı

Spot altının ons fiyatı dün 11 Eylül'den bu yana yaşadığı en büyük günlük düşüş olan yüzde 1.4'lük kaybın ardından, yüzde 0.2 artışla 1,279.67 dolara yükseldi.

ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,279.30 dolara yükseldi.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı dün 162.92 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırarken, yeni günde de 162 seviyesinde hareket ediyor. Çeyrek altın 266 seviyesinde bulunurken, cumhuriyet altını 1092 liradan alıcı buluyor.

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞTE DURUM NEDİR?

Dünya merkez bankalarının değişen politikalarıyla yükseliş hareketine başlayan altın, her jeopolitik riskte ‘güvenli liman’ özelliğiyle yükselişini sürdürdü. Türkiye’de ise hem bu etkiler hem de dolardaki değer kazancı gram altını zirveye taşıyor. Dün gram altının fiyatı 162.92 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Serbest piyasada altın günü 162.43 liradan tamamladı. Gram altın, yüzde 1’i aşan değer kazancı yaşadı. Kapalıçarşı’da ise çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.090 liradan satıldı. Uluslararası piyasada dün sakin bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise 1.294 dolara kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Analistler, ABD’de vergi reformuna ilişkin belirsizlikler ve Avrupa’da siyasi gelişmelerin küresel piyasalarda risk iştahını azalttığını, buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazandığını söyledi. Doların, TL karşısındaki yükselişinin altının gram fiyatını da rekorlara taşıdığını ifade eden analistler, ABD ve Avrupa’daki gelişmelerin kurlar ve altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydetti. Analistler, yarın yayımlanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve hafta boyunca dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME!