Altın fiyatları en son ne kadar oldu? 27 Ağustos altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları en son ne kadar oldu 27 Ağustos altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2018 09:23

Altın fiyatına yönelik araştırmalar akşam saatlerinin gelmesiyle birlikte yoğunluk kazandı. Uzun süren bayram tatilini tamamlayan vatandaşlar, akşam saatlerinin gelmesine rağmen altın fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar?

Haberin Devamı

9 günlük uzun Kurban Bayramı tatilinden sonra milyonlarca vatandaş günlük yaşamlarına ve mesailerine bu sabah itibariyle başladı, altın fiyatlarına ilgi de artış gösterdi. Piyasalarda hareketlenmeler devam ederken çeyrek altın da son günlerin en yüksek seviyesine ulaştı. Peki, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Altın fiyatları, günün orta saatlerinde alım ya da satım işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların gündemindeki konu oldu. Altının gramı  yeni haftanın ilk işlem gününde 10 günün en yüksek seviyesini gördü. 

ALTIN FİYATLARI ŞU AN NE KADAR OLDU?

Bir haftalık Kurban Bayramı tatili süresince yatay bir seyir izlenen gram altın fiyatı, yeni haftaya yükselişle başladı. Altının gram fiyatı, güne 232,9 lira seviyelerinden başlaması sonrasında 237,6 lira ile 17 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi görürken, saat 16.05 itibarıyla 239 lira seviyelerinden satılıyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı ise cuma günü yüzde 1,7'lik yükselişle 1.205,96 dolardan kapanış gerçekleştirmesi sonrasında, bugün yüzde 0,1'lik düşüşle 1.205,20 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor.

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının bugün gramı 239 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatları 389 liradan satılırken, 380 liradan geri alınıyor.

Cumhuriyet altının satış fiyatı 1590 liradan işlem görürken 1590 liradan geri alınıyor.

22 Ayar bileziğin satış fiyatı bugün 217,09 liradan değer görürken, 217,56 liradan geri bozduruluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, bir haftalık Kurban Bayramı tatili öncesi yatay kapanış gerçekleştiren altın fiyatlarının, yeni haftaya yükselişle başladığını ifade etti.

Tatil döneminde ABD Başkanı Donald Trump ile ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve ticaret savaşına ilişkin gelişmelerin takip edildiğini anlatan Memiş, ABD varlıklarında geri çekilmeler yaşandığını, bu durumun avro/dolar paritesi ile altının ons fiyatında yükselişlere neden olduğunu söyledi.

Memiş, yükselişlerin devamı için altının ons fiyatının 1.237 dolar seviyesini yukarı yönlü kırması gerektiğini aktararak, "Olası düşüşlerde ise altının ons fiyatında 1.190 doları destek seviyesi olarak takip edeceğiz." diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!