Gram altın fiyatları günün ilk saatleri ne kadar oldu? 12 Haziran çeyrek altın ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Gram altın fiyatları günün ilk saatleri ne kadar oldu 12 Haziran çeyrek altın ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 08:53

Piyasaları yakından takip eden vatandaşların merakla araştırdığı gram ve çeyrek altın fiyatları, 12 Haziran Salı gününün araştırılan konusu oldu. Düğün sezonu için artık geri sayıma geçilmesi nedeniyle gram ve çeyrek altın fiyatları sorgulamalarına başlayan vatandaşlar, bu duruma göre satın alma işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, günün gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Son günlerde yükseliş trendinde olan altın fiyatları, akşam saatlerinin gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Piyasalardaki güncel altın fiyatlarını merak eden vatandaşlar, en çok çeyrek altın fiyatlarını sorguluyor. Peki, çeyrek altın ne kadar? Altın ne kadar oldu?

Dolar kurundaki düşüşlerin etkisiyle geçtiğimiz hafta değer kaybeden altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başladı. Ekonomi uzmanları, jeopolitik risk yaşanmadığı müddetçe uluslararası ekonomi çevresinde değerlerin yükselişi yaşanmayacağını açıkladı. 

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 12 Haziran sabahı 189 lira, çeyrek altın 308, yarım altın 617 liradan, cumhuriyet altını ise bin 261 TL'den satılıyor. 

Asya piyasalarında sınırlı da olsa düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.297 dolardan işlem görüyor.

Haberin Devamı

Uzmanlar, bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararlarının yatırımcıların odağında olacağını belirterek, "Faiz kararlarının altının ons fiyatını olumlu yönde desteklemesini bekliyoruz. Altının gram fiyatı da hem ons fiyatından hem de dolar kurundan aldığı destekle yükselebilir" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!