Altın fiyatları kapanışta ne kadar oldu? 3 Eylül çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları kapanışta ne kadar oldu 3 Eylül çeyrek altın ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2018 10:16

Altın fiyatları bugün kapanışta ne kadar oldu sorusunun yanıtı döviz işlemlerini yakından takip eden vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,98 artışla 256,50 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 418,00 lira, Cumhuriyet altını 1.710,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,98 yükselişle 256,50 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı

Hafta başında gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce yatırımcı, internet üzerinden anlık altın fiyatları sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Gram ve çeyrek altın fiyatları sorgulamaları, günün ilk saatlerinde olduğu gibi öğle saatlerinde de devam ediyor. İşte, 3 Eylül Pazartesi gününün gram ve çeyrek altın fiyatları bilgisi

Altının gram fiyatı, yeni haftanın ilk iş gününe yükselişle başlamasının ardından saat 15.50 itibarıyla 255 liradan, çeyrek altın ise 415,70  liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 422 lira, Cumhuriyet altını da 1.722 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında sınırlı da olsa negatif bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 1.200,5 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurunun gram altının yönü üzerinde etkili olmaya devam edeceğini söyledi.

Memiş, ağustos ayında yatırımcısına yüzde 31 getiri sağlayan altının gram fiyatının, eylül ayında da yatırımcısına kazandırmaya devam etmesini beklediklerini ifade ederek, kar realizasyonu için henüz erken olduğunu dile getirdi.

Altının gram fiyatının eylülde 280-290 lira aralığını test edebileceğini söyleyen Memiş, bu hafta Avro Bölgesi büyüme ile ABD'de istihdam raporunun piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını, bugün ise yurt içinde enflasyon verisinin takip edileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

ALTIN DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT

Altın fiyatlarının üst üste rekorlar kırması üzerine çifte vurgun yapmak isteyen dolandırıcılar 2 Alman kadın turisti kullanarak İstanbul'daki bir kuyumcuya dışı 24 ayar altınla kaplanmış taşı, Alman patentli külçe altın gibi satarak esnafı yaklaşık 16 bin liralık zarara uğrattı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İslam Memiş, tatil sezonun devam ettiği bugünlerde Türkiye'de yabancı turist sayısında ciddi artışlar gözlemlendiğini, yabancı ziyaretçilerin ekonomiye katkı sunmaya devam ettiğini, ancak aralarında bulunan bazı kalpazanların hedeflerinde esnafın olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Turist görünümlü yabancı kalpazanların, Alman rafinelerinin 24 ayar külçe altın kalıplarını taklit ettiğine dikkati çeken Memiş, "24 ayar altın kaplama külçenin içine taş maden koyup altın diye satıyorlar. Dışına da 999.9 patenti vuruyor. Dışı tamamen altın kaplama olan külçenin içi taş maden dolu." diye konuştu.

Memiş, kalpazanların gram altınların sahtesini yapmaya 5 yıl önce başladığını aktararak, bu konuda hem kuyumcu esnafını hem de vatandaşları her zaman dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını ifade etti.

İçi taş dolu sahte külçe altınların, Türkiye'deki merdiven altı atölyelerde hazırlandığını düşündüğünü anlatan Memiş, şunları kaydetti:
"Çünkü başka ülkelerin patent ve markalarını kullanılarak hazırlanan sahte altınların Türkiye'ye sokulma ihtimali çok zayıf. Yani 3-5 tane sokulduğunu düşenebilirsiniz ama bunu meslek haline getirmek, piyasada satmak, yabancı turistleri kullanmak bir ekip işidir. Bundan dolayı bu sahte kalıplar ve altınların Türkiye'de sahte atölyelerde hazırlandığını düşünüyorum. Turist görünümlü kalpazanlar, genelde tatil bölgelerinde kuyumcu esnaflarını ya da bölgede ticaret yapan esnafları hedef alıyor. Dışı 24 ayar kaplama olan sahte külçeler, kesilmedikten sonra sahte olduğu hiç anlaşılmıyor. Dışından ayar suyu ile kontrol edildiğinde sorun yok, ancak kesildiğinde içinin maden olduğunu anlaşılıyor."

BAKMADAN GEÇME!