Altın fiyatları haftayı nasıl bitirdi? 8 Şubat çeyrek altın fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları haftayı nasıl bitirdi 8 Şubat çeyrek altın fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 07:55

Haftanın son işlem gününde mesai saatinin sonunda altın fiyatlarının son durumu, yatırımcılar tarafından yoğun şekilde sorgulanıyor. Özellikle altının gramının ne kadardan işlem gördüğü ve güncel çeyrek altın fiyatı araştırılıyor. Peki, altın fiyatları haftayı nasıl bitirdi? Çeyrek altın ne kadar?

Haberin Devamı

Altın fiyatları hafta başında olduğu gibi son işlem gününde de büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Altın fiyatlarında bu hafta destek seviyelerinin kırılmadığını belirten uzmanlar, 1 Mart tarihine dikkat çekti. Peki, Altın fiyatları (gram ve çeyrek) altın ne kadar? Uzmanlar altın piyasası hakkında ne söylüyor?

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,14 artışla 221,90 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 362,00 lira, Cumhuriyet altını 1.482,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,14 yükselişle 221,90 liradan işlem gördü. 

ANLIK ALTIN FİYATLARI HAKKINDA BAZI BİLGİLER

Altın fiyatlarında bu hafta destek seviyelerinin kırılmadığını belirten Memiş, " Altının ons fiyatı 1.307 dolar, altının gram fiyatı 220 lira seviyelerinin altında kalıcı olmadı. Küresel ekonomilere dair büyüme endişeleri, yatırımcıların fiziki altın talebini artırıyor. Altının ons fiyatı, 1.317 dolar seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirebilirse yükselişler, 1.330 dolar seviyesine kadar devam edebilir." değerlendirmesinde bulundu.
Memiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek gümrük tarifelerinin başlayacağı 1 Mart'tan öncesi Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmeyeceğini söylemesinin, küresel piyasalarda risk iştahını azalttığını dile getirdi.

BAKMADAN GEÇME!