Altın 1218 dolarla bir rekor daha kırdı Cumhuriyet 393 liraya tırmandı

Güncelleme Tarihi:

Altın 1218 dolarla bir rekor daha kırdı Cumhuriyet 393 liraya tırmandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 00:00

Rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı dün psikolojik sınır 1200 doları da geçti. Altının ons fiyatı 1218 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Doların değer kaybı altının çekiciliğini artırırken, uzmanlar altının 2010 yılında da yeni rekorlara imza atacağı tahmininde bulunuyor. Altındaki yükseliş içeride de Cumhuriyet Altını’nın 393 TL’ye tırmanmasına neden oldu.
Bu yıl yüzde 37 yükseldi
Dubai’nin ‘borç yapılandırma’ krizini üzerinden atan piyasalarda altının ons fiyatı haftaya hızlı yükselişle başladı. Önceki gün 1200 dolar seviyesine dayanan altının ons fiyatı dün de psikolojik sınır olarak gösterilen 1.200 doları aştı. Dün yüzde 1.20 prim yapan altının ons fiyatı son bir yıl da yüzde 37 oranında yükseliş kaydetti.
Çin rezervini artıracak
China Youth gazetesine konuşan Çin varlık gözetim komisyonu başkanı Ji Xiaonan Çin hükümetinin altın rezervlerini önümüzdeki üç ya da beş yıl içinde 6.000 tona çıkarmayı hedeflediği açıkladı. Çin ve Hindistan’dan gelen yoğun talep de altın fiyatlarındaki artışta etkili olmaya devam etti.
Yükselişin sürmesi bekleniyor
Dünyanın en büyük emtia fonlarını yöneten Blackrock’un yaptığı açıklamalar da altının ons fjyatının yükselmesinda önemli rol oynadı. Altın fiyatlarında yükselişin süreceğini belirten Blackrock, merkez bankalarının bu yıl, yaklaşık 20 yıl aradan sonra ilk kez net altın ithalatçısı konumuna geleceklerini ifade etti.
Cumhuriyet Altını 393 TL
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının rekor üstüne rekor kırması içeride de altın fiyatlarının hızla yükselişine neden oldu. Kurban Bayramı tatilinin ardından önceki gün 387 TL’ye tırmanarak haftaya başlayan 1 Cumhuriyet Altını’nın fiyatı dünkü yeni rekorun ardından 393 TL’ye ulaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!