Almanya’ya dev çıkarma

Güncelleme Tarihi:

Almanya’ya dev çıkarma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 00:51

Demirören Medya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ve İSTexpo Fuarcılık ortaklığı ile gayrimenkul fuarları düzenleyecek. İlki 8-10 Şubat’ta Almanya’nın Essen kentinde gerçekleşecek Evim Türkiye Fuarı’nda, Türk gayrimenkul sektörü gurbetçi vatandaşlarla buluşacak. 3 gün sürecek fuara şimdiden onlarca gayrimenkul firması kayıt yaptırdı. Sıcak satışa ev sahipliği yapacak fuara binlerce ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İstexpo Fuarcılık ortaklığı ile yurtdışında gayrimenkul fuarları düzenlenecek. Türk gayrimenkul sektörü temsilcilerinin yurtdışında yaşayan Türklerle buluşacağı Evim Türkiye Fuarı’nın ilki Almanya’nın Essen kentinde gerçekleşecek. 8-10 Şubat tarihleri arasında Messe Essen Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda onlarca firma yer alacak, binlerce ziyaretçi katılım gösterecek.

SICAK SATIŞ YAPILACAK

6 bin metrekare fuar alanında 3 gün sürecek fuarda sıcak satış yapılmasına da olanak sağlanacak. Gayrimenkul firmaları, bankalar ve gayrimenkul değerleme uzmanlarının yer aldığı fuarda birçok şehirden farklı gelir grubuna hitap eden projeler tanıtılacak. Fuara katılan ziyaretçiler proje maketlerini inceleme fırsatı bulurken, onlara özel ödeme şartlarından faydalanacak. 

Haberin Devamı

Almanya’ya dev çıkarma

Soldan sağa: Aykut Şahin, Gülistan Alagöz, Murat Kurum, Gürcan Korkmaz, İsmail Sezen.

Başta Cityscape olmak üzere gayrimenkul sektöründe edindikleri tecrübeyi ve fuarcılık alanındaki deneyimlerini Evim Türkiye Fuarı’na yansıtacaklarını belirten ISTexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen, “Essen sayıları 2 milyona varan Türk vatandaşımızın yaşadığı bölgenin tam ortasında yer alıyor. Üstelik sadece Almanya değil Belçika ve Hollanda şehirlerine de yakın. Bu nedenle bu lokasyonu seçtik. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’de yatırım yapma arzuları var. Bu, son günlerde de oldukça arttı. Dövizdeki hareketlilik onlara avantaj olarak yansıdı. Ancak yatırım konusundaki bilgi ve tecrübe eksiklikleri var. Eğer doğru ve sağlıklı bilgi verilirse çok ciddi bir satış potansiyeli söz konusu. Biz hem gayrimenkul sektörüne destek sağlamak hem de orada yaşayan vatandaşlarımızı doğru firmalarla buluşturmak için yola çıktık. Bu organizasyon Essen ile de sınırlı kalmayacak. Hem Almanya’da hem de diğer ülkelerde Evim Türkiye yoluna devam edecek” dedi . 

Haberin Devamı

‘SEKTÖRÜ GURBETÇİLERLE BULUŞTURACAĞIZ’

DEMİRÖREN Medya olarak Türk gayrimenkul sektörü için elini taşın altına koyduklarını belirten Demirören Medya Gazeteler Reklam Grup Başkanı Gürcan Korkmaz, “Bizim gayrimenkul sektörüyle ilişkimiz hiçbir zaman sadece reklam odaklı olmadı. Sektöre destek sağlayacak çok sayıda işe imza attık, atıyoruz. Yılın belli dönemlerinde ‘Gelişen Bölgeler Zirvesi’ yaparak ilçeleri, şehirleri her yönüyle masaya yatırıyoruz. Sign of the City Awards ile de sektörde ilk kez bir yarışma ve ödül törenine imza attık. Gelenekselleşen yarışmamızda bu yıl da 6 Kasım’da ödüller sahibini bulacak. Şimdi de hedef büyüttük. Hem sektörü hareketlendirmek hem de ülkeye döviz girdisi sağlamak için yurtdışı fuarları düzenliyor, sektörü gurbetçilerle buluşturuyoruz. İlk adresimiz Almanya olacak. Demirören Medya olarak, Hürriyet Gazetesi öncülüğü ve İSTexpo ortaklığıyla önemli bir organizasyona imza atacağız. İç piyasada durgunluğun olduğu bir dönemde sektöre canlılık getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN MURAT KURUM: ‘EVİM TÜRKİYE’YE DESTEK VERİYORUZ

Almanya’ya dev çıkarma

EVİM Türkiye Fuarı’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak destek verdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8-10 Şubat’ta Almanya Essen şehrindeki fuarda yer alacaklarını dile getirdi. Yapılacak fuarlar sayesinde konut pazarının canlanacağını ve ülkeye döviz girdisi sağlanacağını belirten Bakan Kurum, “Biz ülkemizi tanıtmak için dünyanın her yerine gider, üzerimize düşeni de yaparız” dedi. Hem yabancıların hem de yurtdışında yaşayan Türklerin Türkiye’den ev alması için doğru zaman olduğunu belirten Bakan Kurum, “Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için 1 milyon dolarlık alım şartı vardı, 250 bin dolara çekildi. İşlemlerin kolaylaşması için de gerekli adımlar atılıyor. Gurbetçi vatandaş için bakınca da memleketlerinden ev almak şuan oldukça cazip. Dövizdeki hareketlilik, geliri dolar Euro olan için avantaj yarattı. Bu avantajı değerlendirmek isteyen vatandaşlarımız da bu dönemde Türkiye’de gayrimenkul yatırımına yöneliyor. Bu anlamda Evim Türkiye Fuarı önemli bir hizmet sunacak” dedi. Bakan Kurum, son 5 yılda yabancıya 12 milyar dolarlık satış yapıldığını belirterek, 2019’da 10 milyar dolarlık satış yapılabileceğini ekledi.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜN EN İYİLERİ SEÇİLDİ, ÖDÜL GECESİ 6 KASIM’DA

YILDIZ PROJELER SEÇİLDİ

Almanya’ya dev çıkarma

TÜRKİYE gayrimenkul ve inşaat sektörlerinin prestiji olarak kabul edilen Sign of the City Awards (SotCA) yarışması, 5 yıllık serüvenine her geçen yıl büyüyerek ve farklı değerler katarak devam ediyor. 61 firmadan 120 başvuru alan Sign of the City Awards (SotCA) 2018 yılında da büyük ilgi gördü. Hürriyet’in öncülüğünde, Lineadecor proje ortaklığında, Schindler Asansör’ün platin sponsorluğunda ve Emlak Konut’un katkılarıyla gerçekleşen yarışmada başvurular eylül ayında sona erdi. Stratejik ortak EY Türkiye tarafından teknik bir değerlendirme yapılarak başvuruların katılım koşullarına uygunluğu denetlendi. Bu değerlendirmenin ardından; sektörün önde gelen marka, kurum ve STK üyeleri ile akademisyenlerden oluşan yarışma jürisi online bir eleme gerçekleştirerek her kategori için finalistleri belirledi. Yıldız projeler ise SotCA jürisinin 2 gün süren toplantılarının sonucunda kararlaştırıldı. SotCA Jüri Eş Başkanı Yüksek Mimar ve Kent Tasarımcısı Prof. Dr. Güzin Konuk ile SotCA Jüri Eş Başkanı World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan’ın yönetiminde gerçekleşen toplantılarda, 5 ana kategoride 25 başlıkta 61 kurum ve kuruluşun 120 başvurusu tartışıldı ve oylamaya sunuldu. Ödüle değer bulunan projeler 6 Kasım’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Haberin Devamı

İDDİALI PROJELER

Prof. Dr. Güzin Konuk, başvurular ve değerlendirme süreci hakkında bilgi vererek; “Yarışmaya bu yıl katılım sayısı çok iyi ve bu heyecanı yakalamak çok umutlandırıcı. Sign of the City, 5 yıldır özel bir misyon oluşturdu. Bu 5 yılda kurumsallaşması adına önemli gelişmeler oldu. Geçen yıl ilk kez kentsel koruma yenileme başlamıştı. Yerel yönetimlerin ilgisi arttı. Bu yıl da çok güzel projelerle karşı karşıya geldik. Bir de biz özellikle sosyal sorumluluk projelerinde çok heyecanlandık. Geçmiş yıllarda bu sektörün sosyal sorumluluk projeleri gelirdi şimdi biraz daha esnek projeler geldi. Yeşil konusunda da oldukça iddialı projelerle karşılaştık” dedi. Prof. Dr. Suha Özkan ise “Yarışmaya katılımın niteliği, sorgulanamayacak kadar iyi. Ödül örnek göstermek, özendirmek demek ve özendirmek sektörü daha iyiye götürmek demek. Bu misyonumuz çok önemli. En önemlisi de yarışmanın sürekliliği. 5 yılda pek çok gelişme yaşadık. Bugün burada da başvuru değerlendirmelerimizde oy birliği ile seçim gerçekleştirdik” diye konuştu.

KATMA DEĞER SUNUYOR

KONUTDER Başkanı ve SOTCA jüri üyesi Altan Elmas, gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen, Sign of The City Awards’un her geçen yıl sektöre daha fazla katma değer sunduğunu söyledi ve açıklamalarına şöyle devam etti; “Yarışan projelerde gördüğümüz ilerlemeler memnuniyet verici. Özel sektör kadar kamunun da güçlü projelerle başvuruları son derece sevindirici. Bu da bize sektör olarak değişim dönüşümün öncüsü olmayı başardığımızı gösteriyor. Bizim ortaya çıkardığımız işler şehirleri daha yaşanabilir kılıyor. Sadece yatırımcıya değil projelerimizin bulunduğu bölgeleri de yükseltiyoruz. Hızlı öğreniyoruz. Bu denli hızlı öğrenen ve gelişen bir sektörün taçlandırılması gerekiyor. SotCA bu boşluğu doldurmayı başaran bir gelenek haline geliyor.”
Jüri üyelerinden ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal “Sign of the City Awards ödüllerine aday olan gayrimenkul ve inşaat sektöründen bitmiş ve devam eden projeler, başvuru sonrasında SOTCA platformunda öncelikle uluslararası bir denetim firmasınca detaylı bir teknik eleme çalışması yapıldı. Ardından jüri üyeleri tarafından yapılan birinci aşama elektronik oylama ve ön eleme, sonrasında da adayların temsilcileriyle de yapılan telefon bağlantıları ile de zenginleşen ve soru-cevaplarla kavuştuğu interaktif yapısı ile iki güne yayılan çok titiz bir jüri değerlendirme çalışması yaptık. SotCA’nın kazanan projeleri, geniş kitlelere ulaşarak çok ciddi geri dönüşler alıyor ve bunun ticari başarılarına da direk ölçülebilir katkısı olduğunu proje sahipleri pek çok kez dile getirdiler. Bu nedenledir ki katılıp kazananlar her sene yeni projeleriyle tekrar aday olarak katılımcı proje sayısının her yıl katlanarak artmasında büyük katkıda bulunuyorlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!