Almanya'dan 400 milyar euroluk kurtarma paketi

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan 400 milyar euroluk kurtarma paketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 11:58

Almanya, bankacılık sistemi için yaklaşık 400 milyar euroluk kurtarma paketi üzerinde çalışıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün AB liderlerinin güveni sağlamak amacıyla ulusal çabaları koordine konusunda anlaşmasından sonra Almanya'nın kurtarma paketinin ayrıntılarını belirlemek için bugün kabine toplantısı düzenlemeyi planlıyor.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Federal Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, kurtarma paketinin üç rakamlı milyarlarca eurodan oluşacağını ve sağlanacak kredinin hükümet destekli garanti biçiminde olacağını söyledi.

Kauder, “Bankaların birbirine güveninin yeniden sağlanacağını ve birbirine kredi vermeye başlayacağını düşünüyoruz” dedi.

Reuters haber ajansı da Merkel'in partisinin bağlı olduğu koalisyona yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, Almanya'nın kurtarma paketinin 400 milyar avroluk kısmı garantilerden, 70 milyar euroluk kısmının ise bankaların sermayelendirilmesinden olmak üzere toplam 470 milyar euro olacağını bildirdi.
İngiltere'nin ardından Almanya ile birlikte İtalya ve Fransa'nın da küresel krizle ilgili önlemlerini bugün açıklaması bekleniyor. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!