Almanya'da Türk gencin başarısı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada Türk gencin başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2001 00:00


Ali Doğan isimli Türk genci, kurduğu internet acentesinden, Tui, Neckermann ve Öger gibi büyük tur operatörlerinin internet acentelerinden daha fazla satış yaparak Almanya'da birinci oldu.

Almanya'nın en büyük dergilerinden ''Focus'', Almanya'daki 1000 internet acentesi üzerine yaptığı araştırmada, en fazla satış ve ciro yapan şirketleri belirledi. Buna göre Türk genci Ali Doğan'ın kurduğu internet acentesi, büyük tur operatörlerinin kurduğu internet acentelerini de geride bırakarak Almanya'da birinci oldu.

Ali Doğan, kurduğu internet acentesının yanı sıra normal acentesinin de olduğunu ve 33 kişiye iş imkanı sağladığını belirterek ''2000 yılında, internet vasıtasıyla, sadece benim acentemden 9 bin 200 kişi rezervasyon yaptırarak tatile çıktı. Bu yıl benim acentemin rakamı 3'e, internetten rezervasyon yaptıranların sayısı ise ikiye katlanacak'' diye konuştu.

''TÜRK GENCİNİN ÖVÜNÜLECEK BAŞARISI''

Baraner, Türk genci Ali Doğan'ın kurduğu internet seyehat acentesinin, en büyük tur operatörlerinin kurdukları seyahat ecentelerini geride bırakarak, ''Focus'' dergisinin araştırmasında birinci olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi:

''Almanya'da 1000 internet seyehat acentesi var. Bu acenteler, internet üzerinden tatil satışı yapıyorlar. Geçen yıl Almanya'da 250 bin kişi, internet üzerinden rezervasyon yaptırarak tatile çıktı. Türkgenci Ali Doğan, 9 bin 200 kişiyi, başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine tatile gönderdi. Diğer acentesiyle birlikte 6 bürosu var ve yılda toplam 30 milyon mark ciro yapıyor.''

''İNTERNETSİZ TURİZM DÜŞÜNÜLEMEZ''

Artık internetin turizm için büyük önem taşıdığını belirten Hüseyin Baraner, artık internetsiz turizm düşünülemeyeceğini, geçen yıl sadece Almanya'da 250 bin kişinin, internet üzerinden rezervasyon yaptırdığını söyledi. Bu yıl bu rakamın en az 500 bin olacağını belirten Baraner, ''Bunun farkına varan acenteler, internet üzerinden turizmi pazarlıyorlar. İnternetsiz turizm pazarlaması düşünülemez halegeldi. Acenteler de, internete ayak uydurarak şekil değiştirmeye ve elektronik acenteciliğe doğru yönelmeye başladılar'' diye konuştu.

''EN BAŞARILI SEKTÖR, TURİZM''

Tur Operatörleri Derneği Genel Sekreteri ve Öger Tours Danışmanı Hüseyin Baraner, hiçbir sektörün, yurtdışında turizmciler kadar başarılı olamadığını belirterek şunları söyledi:

''Türk turizmciler, Almanya'dan Polonya'ya, Güney Amerika'dan Uzakdoğu'ya kadar bir çok ülkede büyük bir başarı ile Türk turizmi için çalışmaktadırlar. Bugün dünyada rekabet edebilen tek Türk sektörü, turizmdir. Biz bu olaylara, Avrupa'da yaşayan üçüncü kuşak Türkler'in de girmesini istiyoruz. Üçüncü kuşak Türkler'in bu rekabette yer almasıyla, Türk girişimciler çok daha güçlenecektir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!