Almanya'da istihdam şubatta arttı

Güncelleme Tarihi:

Almanyada istihdam şubatta arttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 15:37

Almanya'da istihdam şubat ayında ocak ayına kıyasla yüzde 0,1 artış gösterdi. Ülkede şubatta işsiz sayısı ise yaklaşık 1,81 milyon olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Almanya'da istihdam, şubat ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) verilerine göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış istihdam şubat ayında önceki aya oranla yüzde 0,1 artış kaydetti.

İstihdama katılan kişi sayısı da 50 bin artarken, toplam istihdam edilen sayısı 43 milyon 324 bine ulaştı.Almanya’da istihdam, arındırılmamış rakamlarla değerlendirildiğinde de şubat ayında önceki aya göre yüzde 0,1 ve bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,3 artış gösterdi.

Bu dönemde bir önceki aya oranla 60 bin ve geçen yılın şubat ayına kıyasla da 546 bin kişi istihdam edildi.İş gücü piyasasındaki gelişmeler, genel olarak kısa vadeli pozitif ekonomik trend ve ılıman hava koşulları nedeniyle gerçekleşti.

İŞSİZ SAYISI 1,81 MİLYON

İş gücü anketine dayanan geçici tahminlere göre, şubatta Almanya’da mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı yaklaşık 1,81 milyon, işsizlik oranı da 4,3 seviyesinde ölçüldü.Şubatta arındırılmamış rakamlarla işsiz sayısı ise yaklaşık 1,95 milyon olarak belirlendi.

Bu kategorideki işsiz sayısı, geçen yılın şubat ayı ile kıyaslandığında 260 bin azaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!