Almanya vizesine başvuracaklar dikkat

Güncelleme Tarihi:

Almanya vizesine başvuracaklar dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 14:53

Almanya Başkonsolosluğu'na yapılacak Schengen vizesi başvurularında adres değişiyor. Schengen Devletlerinde kısa süreli ikametler için artık konsolosluk yerine iDATA firmasına başvurulması gerekiyor. 3 Eylül itibariyle başlayacak yeni uygulamada vize ücreti de 60 eurodan 80 euroya çıkacak.

Haberin Devamı

Almanya Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, 90 güne kadar olan ziyaretler ve ticari amaçlı seyahatler için bütün Schengen vize başvuruları iDATA firmasının bürolarına yapılacak. Başvuru için öncesinde randevu alınmasına gerek olmayacak ve başvuru sahipleri şahsen basvurmak zorunda da değil. Başvurular vekalet verilen bir kişi aracılığı ile de yapılabilecek.

Açıklamada, gerekli görülmesi halinde Vize Bölümü'nün şahsen görüşmek üzere başvuru sahibini konsolosluğa çağırabileceğine dikkat çekildi.

iDATA'nın Türkiye genelinde yedi bürosu bulunuyor. İzmir ve Antalya'daki büroları ise 1 Kasım'da faaliyete geçecek.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR

Ana hedefi Almanya olan seyahatler için başvurular herhangi bir iDATA bürosuna yapılabilecek. iDATA ise bu başvuruları otomatik olarak başvuru sahibinin ikamet bölgesine bakan Vize Bölümüne iletecek. Seyahatin ana hedefi başka bir ülke ise, ona göre yetkili Schengen temsilciliğine başvurulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Başvuru formları iDATA, Büyükelçilik ve Başkonsolosluklardan temin edilebilecek.

ÜCRETİ 20 EURO

Almanya üzerinden Schengen vizesi için iDATA firmasına başvuracak olanların ekstradan 20 euro hizmet bedeli ödemesi gerekecek. 60 euroluk normal vize ücreti de eklendiğinde fiyat 80 euroya yükselmiş olacak.

ÖZEL KURUMLARA DEVREDİYORLAR

Son yıllarda yurt dışına çıkışların artması sebebiyle vize bölümlerinde yaşanan aşırı yoğunluğu konsolosluklar özel aracı kurumlarla anlaşarak aşmaya çalışıyor. Bu sistem başvuranlar açısından ek bir maliyet yaratırken, konsolosluklara büyük kolaylık sağlıyor.

İlk olarak İngiltere konsolosluğu 2005 yılında vize başvuru merkezi uygulaması ile bu hizmete geçmişti. Son olarak Yunanistan ve Almanya aracı kurum hizmetine geçen konsolosluklar oldu. Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Bulgaristan, İsveç, Danimarka ve Polonya gibi ülkeler üzerinden de vize başvuruları aracı kurum ile yapılabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!