Almanya ve Fransa'dan euro bölgesini koruma açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Almanya ve Fransadan euro bölgesini koruma açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 17:17

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, euro bölgesini koruma konusunda her türlü çabayı harcamaya kararlı olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Merkel ve Hollande tarafından kaleme alınan ortak açıklamada, "Almanya ve Fransa, euro bölgesinin birliğinin korunmasından sorumludur. Euro bölgesini koruma konusunda kararlıdır" ifadesi kullanıldı. 

İki liderin bugün yaptığı telefon görüşmesinden sonra hazırlanan ortak açıklamada, bu çabaların desteklenmesi için tüm üye ülkelerin ve Avrupa'daki kuruluşların sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği kaydedildi.

EKONOMİYİ KORUMAK İÇİN PARA İSTEMEYECEKLER

İspanyol Hükümeti, ulusal bankaları kurtarmak için AB'den alınacak dış yardımın ardından ülke ekonomisi hakkındaki spekülasyonlara tepki göstererek, ulusal ekonomiyi kurtarma yardımı almayı “olasılık dışı” olarak açıkladı.

İspanya Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria, Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'de olduğuna benzer bir şekilde ulusal ekonomiyi kurtarmak için Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu'ndan kredi yardımı alma olasılığının İspanya için geçerli olmadığını savundu. Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basının karşısına çıkan Santamaria, özellikle İspanya ve Almanya ekonomi bakanları arasında yapılan toplantı sonrasında uluslararası basında çıkan iddialara ilişkin soruları cevapladı. “Ulusal kurtarma yardımı olmayacak, bu olasılık dışı” diyen Santamaria, hükümet temsilcilerinin diğer AB üyelerindeki meslektaşlarıyla görüşmelerinin Avro Bölgesine istikrar kazandırmak ve AB zirvelerinde alınan kararları uygulamak için olduğunu savundu.
Öte yandan Ekonomi Bakanı Luis De Guindos da, İspanya'nın ulusal ekonomi için dış yardım alacağı iddialarına, “Kesin bir dille yalanlıyoruz. Wolfgang Schauble (Almanya Ekonomi Bakanı) ile toplantımız da bu mesele konuşulmadı” şeklinde cevap verdi.

İSPANYA'DA FAİZLERİN DÜŞÜŞÜ HIZLANDI

Haberin Devamı

 İspanya 10 yıllık tahvil faizleri, Almanya'dan gelen açıklamaları olumlu algılayan yatırımcıların alışlarıyla 6,70 seviyelerine geriledi.

Önceki gün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yaptığı açıklamalara kadar yüzde 7,60 seviyesinin üzerine yükselen İspanya 10 yıllık tahvil faizleri, açıklamaların ardından düşüşe geçmiş ve günü yüzde 6,93 seviyesinden kapatmıştı.

Haberin Devamı

Bugün alçalan trend içinde yatay hareket eden faizlerin düşüşü, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble'ın Draghi'nin konuşmasını destekleyici yönde açıklamalarının ardından hızlandı ve en düşük yüzde 6,6980 seviyesini gördükten sonra bu dakikalarda 6,7020 - 6,7080 aralığında dengelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!