Almanlar'dan Türkiye'ye yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Almanlardan Türkiyeye yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2001 15:09

Almanya'dan Türkiye'ye turist taşıyan tur operatörleri, Türkiye turizm pazar paylarını yüzde 40 ile yüzde 100 arasında artırdılar. Tur Operatörleri Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Almanya'dan Türkiye'ye turist gönderen tur operatörlerinin Türkiye satışlarının 3 kat artmasının, tur operatörlerinin 2002 turizm sezonuna daha ciddi yaklaşmasına neden olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Baraner, 2001 turizm sezonu başında Almanya'daki tur operatörlerinin Türkiye pazar paylarını yüzde 20 artmasını hedeflediklerini ama Türkiye'ye olan ilginin beklenenden çok fazla gerçekleştiğine dikkat çekti. Baraner, ''Almanya'dan Türkiye'ye en fazla turist taşıyan tur operatörleri arasında olan TUİ, Türkiye satışını yüzde 60 artırırken, Neckermann ise yüzde 96, Öger Tours yüzde 95, GTİ yüzde 95, Nazar Yüzde 40, FLY yüzde 60, AllTours ise yüzde 100 artırdı'' dedi.

EN BÜYÜK İLGİ SİDE VE BELEK'E
Alman turistlerin Türkiye'de en büyük ilgiyi Antalya'nın Side yöresine gösterdiklerini kaydeden Baraner :

''Almanya'da en iyi satılan yerlerin başında Side geliyor. Side'yi, Belek, Kemer, Alanya, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası izliyor. Ayrıca Anadolu turlarına ve mavi yolculuğa da büyük ilgi var. Özellikle Türkiye'de terörün sona ermesinden sonra Anadolu turlarına ilgi arttı. Bunu gören tur operatörleri, 2002 turizm sezonunda Kayseri'ye charter seferleri yapmayı planladılar. Ayrıca Denizli Valiliği'nin girişimleri sayesinde de Pamukkale'ye de charter seferleri düzenlenecek'' dedi.

Almanya'da 23 bin parekendeci satış noktası olduğunu ifade eden Hüseyin Baraner, bu satış noktalarında en çok aranan ülkeler arasında Türkiye'nin İspanya'dan sonra ikinci geldiğini, bu yıl Türkiye'nin Yunanistan'dan çok daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.

Türkiye'nin Almanya pazarında en çok aranılan ülke konumuna da geldiğine değinen Baraner, şöyle konuştu:

''Türkiye, İspanya'nın Almanya pazar payından yüzde 6, Yunanistan,Fas, Tunus, Mısır ve İsrail'in pazar payından ise yüzde 10 aldı. Yani bu ülkelere giden Alman turistlerin yüzde 10'u bu yıl Türkiye'ye geliyor. Geçen yıl 2.2 milyon Alman turist Türkiye'ye gelmişti. Bu yıl3.5 milyon Alman turist gelecek. Türkiye'nin turizmdeki bu başarısını gören tur operatörleri, uçaklarını 2002 yılı için Türkiye pazarına yönlendirmeye başladılar. 1999 yılında haftada 10 uçağı bile Türkiye'ye uçuramayan tur operatörleri, 2001 yılında haftada yüzlerce uçağı Türkiye'ye uçurabiliyorlar.''

Türkiye turizminin 2001 turizm sezonunda çok başarılı olmasının, kış turizmini de olumlu etkileyeceğini vurgulayan Baraner, Almanya'dankış satışlarının da çok başarılı geçtiğini, Almanlar'ın şimdiden kış rezervasyonları yaptırdığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!