Alman turizmci ilçenin kaderini değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Alman turizmci ilçenin kaderini değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2012 13:40

Daday'da 1986'da at çiftliği kuran turizmci Alman uyruklu Karl Hans Brober sayesinde ilçe halkı atlı turizmle tanıştı.

Haberin Devamı

At yarışı izlemek üzere 1986'da Daday'a gelen Alman uyruklu Karl Hans Brober, çok sevdiği bu ilçeye yerleşerek at çiftliği kurma kararı aldı. Çömlekçiler köyünde “Çömlekçiler” isimli çiftliğini kuran Brober, ilçede atlı turizmi başlattı. Yöre halkının bir bölümü de çiftlikte çalışarak geçimini sağlamaya başladı.

Brober, 1992'de Almanya'ya dönme kararı alınca çiftliğini o dönem kendisine yer imkanı sağlayan Belediye Başkanı Nedim Bıyıklı'ya devretti. Atlı turizme ilgi gösteren ilçede bu çiftliğin yanı sıra 5 çiftlik daha kuruldu.

“Türkiye'nin her tarafından müşteriler geliyor”

Barış At Çiftliği sahibi Bülent Bıyıklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Brober sayesinde atlı turizmle tanıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ankara'dan, İstanbul'dan müdavimlerimiz var. Uzun yaz tatillerinde Türkiye'nin her tarafından müşteriler geliyor. Yurt dışından da konuklarımız oluyor. 12 atımız var. Onlara binip dağlarda sınırsız dolaşma şansınız var. Safari yapıyoruz, kısa turlar düzenliyoruz. Yayla ve ormanlara uzun turlar da yapabiliyoruz. 30-40 kilometrelik parkurlarımız var."

Haberin Devamı

Bıyıklı, çiftliğe turistlerin yanı sıra kuş gözlemcileri, botanik meraklıları ve kelebek gözlemcilerinin de geldiğini kaydetti.

“Müşteriler de memnun”

İstanbul'dan hafta sonu için grubuyla birlikte çiftliğe gelen Ayhan Yücel (51) de yurt dışındaki bir çok ülkeyi gezdiğini ancak Türkiye gibi başka hiçbir ülkenin olmadığını söyledi.

Yücel, çiftliği gayet güzel bulduğunu, bu yörede böyle bir hizmetin verilmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!