Alman Kaiser's ramazanda ‘Türkleşecek’

Güncelleme Tarihi:

Alman Kaisers ramazanda ‘Türkleşecek’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2003 01:59

Alman Kaiser's Berlin Müdürü Tobias Tuchlenski, ‘‘Berlin'deki 12 şubemizi Türkler için yeniden yapılandırıyoruz. Berlinli Türkler 400 çeşit Türk ürününü özel bölümlerimizden temin edeceklerdir.’’ dedi.

Almanya çapında 750 şubeye sahip Kaiser's mağazaları, Ramazan ayından itibaren Berlin'de Türkler'e yönelik dev hizmet atağı başlatıyor. Kaiser's Berlin müdürü Tobias Tuchlenski, Hürriyet'e yaptığı açıklamada ‘‘Berlin'deki 12 şubemizi Türkler için yeniden yapılandırıyoruz. Berlinli Türkler 400 çeşit Türk ürününü özel bölümlerimizden temin edeceklerdir. 27 Ekim Ramazan başlangıcından itibaren helal etten, Ramazan pidesine, kuru fasulyeden, kadayıfa, Türk pop CD'lerine kadar hizmetlerindeyiz’’ dedi.

PAZARCI GİBİ MANAV

Berlin ve yeni federal eyaletlerdeki 250 Kaiser's şubesinden sorumlu olan müdür Tobias Tuchlenski, Kaiser's'in Berlin'de başlattığı Türkler'e yönelik projenin tutması halinde tüm Almanya'ya yayılacağını belirterek ‘‘Berlin 200 bin Türkün yaşadığı yer. Kaiser's olarak bu insanları kendimize çekmek istiyoruz. 12 şubemizle Türk kültürünü ve damak tadını sunacağız. Şubelerimizin içinde dekor, satış anlayışı, satış elemanı ve yeniden oluşturduğumuz yeni bölümlerimizle yepyeni bir uygulama getiriyoruz. Türk müşterilerimizi bekliyoruz’’ dedi.

Fiyatların da özellikle uygun olacağını vurgulayan müdür Tuchlenski, ‘‘27 Ekim Ramazan başlangıcına denk geliyor. Biz de tüm hazırlıklarımızı ona göre yaptık. Örneğin helal et kıyması için ayrı bir bölüm yaptık. Yine sadece helal et kıyması çekecek makineler aldık. Kasaplarımızı ona eğittik. Alman elemanların bir kısmına Türkçe öğrettik. Yeni uygulamayla Kaiser's'in içinde Türk bakkalın, manavın aynısını müşterimiz görecek. Gerekirse pazarcı gibi de bağıracak elemanlarımız olacak. Ramazan pidesinden, iftar hurmasına, Türk tatlı çeşitlerine, kısacası Türk damağına yönelik 400 çeşit malla ve çok uygun fiyatlarla geliyoruz’’ dedi.

Öte yandan yapılan bir araştırmada Berlin'deki Türklerin kendi damak ve mutfağına yönelik olarak hizmet veren Türk bakkal, manav, kasap fırın gibi yerlere yıllık 300 milyon Euro'luk bir alışveriş hacmi oluşturduğu ve bu pazarın dev Alman marketlerini iştahını kabarttığı belirtiliyor. Kaiser's'in bu pazara girmesinin ardından Almanya'daki diğer dev süper marketlerin de bu pazara gireceğine mutlak gözüyle bakılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!