Alman bankacı kendi kendini ihbar etti

Güncelleme Tarihi:

Alman bankacı kendi kendini ihbar etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Almanya'da 1993 yılında çıkarılan faiz stopaj vergisi veya gelir vergisi vermemek için paralarını dış ülkelere transfer etmek isteyenlere yardımcı olduğu gerekçesiyle Dresdner Bank'ın Frankfurt'taki merkezi ve çeşitli şubelerinde bir yıldır yapılan aramaların banka yöneticilerini iyice bunalttığı belirlendi.

Yönetici olarak müşterilerin vergi kaçırmasına yardımcı olmanın yanısıra kendisi de vergi kaçırmakla suçlanan ve evinde savcılıkça arama yapılması üzerine görevinden istifa eden Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Röller'e ilaveten diğer bir yönetim kurulu üyesinin daha önce kendini maliyeye ihbar edip vergi kaçırdığını itiraf ettiği ortaya çıktı.

Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, itirafçı yönetim kurulu üyesinin 1949-63 yılları arasında Almanya'nın Başbakanı olan ünlü politikacı Konrad Adenauer'in büyük yeğeni Hans G. Adenauer olduğu kaydedildi. Ünlü bankacının kaçırdığı vergi miktarının altı haneli bir rakam ve 400 veya 800 bin mark olduğu belirtildi. Ancak ilgili vergi dairesinin henüz geriye dönük incelemelerini tamamlayıp yeniden bir vergi tahakkuku henüz çıkarmadığı için miktarın bilinmediği kaydedildi.

Bu gelişmeyi doğrulayan savcılığın, itirafçı bankacı hakkında soruşturma açılmaya gerek görmediğini söylediği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!