AllIanz, çocuk sağlığına odaklandı

Güncelleme Tarihi:

AllIanz, çocuk sağlığına odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 00:59

Allianz Türkiye, 7-12 yaş grubu çocukların hareket ve spor yoluyla sağlıklı büyümelerine ve gelişim göstermelerine katkı sağlayacak yeni kurumsal sosyal sorumluluk programı ‘Allianz Motto Hareket’i, basın toplantısıyla tanıttı.

Haberin Devamı

Allianz Motto Hareket; çocuklara yönelik sınıf içi ve sınıf dışı eğitim modülleri ile saha etkinliklerini içeren eğitim programı, sınıf öğretmenlerine yönelik burs desteği ile gönüllülük programından oluşan çok paydaşlı ve kapsamlı bir kurumsal sorumluluk projesi olarak tasarlandı. Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, programı tasarlarken, sürdürülebilirlik modelinin temelini oluşturan önleyici çözümler sağlama çerçevesinde düşündüklerini belirterek şöyle dedi:

“Amacımız çocukların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve uzmanlar, çocukların her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmasını öneriyor. Oysa araştırmalar, Türkiye’de 6-11 yaş grubu çocukların yüzde 58,4’ünün düzenli bir egzersiz yapmadığını gösteriyor. Bu gerçeklerden hareketle, paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz titiz bir çalışmayla, gelecek nesillerde spor ve hareket konusunda kültürel bir dönüşüm yaratmayı hedefleyen bir program geliştirdik. Allianz Grubu’nun Gelecek Nesilleri Cesaretlendirmek misyonundan yola çıkarak merkeze çocuklarımızı aldık” dedi.

Haberin Devamı

HAREKET BECERİSİ

Allianz Motto Hareket ile 8 yıllık bir perspektif oluşturduklarına dikkat çeken Aylin Somersan Coqui, şunları söyledi: “Çocuklarımıza sadece hareket becerisi kazandırmanın ötesine geçen, yaşamları boyunca kullanabilecekleri, karakter gelişimi, bağ kurabilme, aktif katılım ve özgüven becerilerini kazandıracak, akademik, sosyal ve duygusal özelliklerinin gelişimini sağlayacak bir modelle ilerleyeceğiz. 8 yılın sonunda 7 bölgede 41 bin 550 aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca projenin ilerleyen aşamalarında sınıf öğretmenliği burs desteğini başlatarak; 63 ilde 69 üniversitedeki 4 bin 50 sınıf öğretmeni adayına programımızla ilgili eğitim vereceğiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!