Allah Allah, yatırımcılarla görüşürüm, hayret bir şey

Güncelleme Tarihi:

Allah Allah, yatırımcılarla görüşürüm, hayret bir şey
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2005 01:24

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport ihalesine 3.5 milyar Euro’yla en yüksek teklifi veren konsorsiyumun ortaklarından İsrailli işadamı Sami Ofer’le görüşmesine yönelik eleştirilere, ‘Bütün yatırımcılarla gece de gündüz de görüşürüm. Avluda konuşacak değilim ya otel odasında konuşacağım. Allah Allah... Hayret bir şey. Davos’a kış sporu için gitmedim ki’ yanıtı verdi.

MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, bütün yatırımcılarla konuşacağını belirterek, ‘Gece de konuşacağım, gündüz de konuşacağım. Çünkü bu ülkenin yatırıma ihtiyacı var, yabancı sermayeye ihtiyacı var’ dedi. İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği’nin ‘Türk Maliye Politikası 2005’ toplantısına katılan Unakıtan, bütün gündemlerin ekonomiye ayarlandığını, bütün ülkelerin daha fazla yabancı yatırım çekmenin çabası ve yarışı içinde olduğunu söyledi.

BİZE UYMAYAN ZİHNİYET:

Unakıtan, ‘Bizim gelişmeye ayak uyduramayan zihniyet daha hálá, (bakan bilmem kim yatırımcıyla konuştu mu, konuşmadı mı?) Onun peşinde. Konuşacağım tabii. Bütün yatırımcılarla konuşacağım. Gece de konuşacağım, gündüz de konuşacağım. Çünkü bu ülkenin yatırıma ihtiyacı var, yabancı sermayeye ihtiyacı var. Bu bir zihniyet meselesi, zihniyet. İşte o zihniyette olanlar artık bu milletin gelişim akımı içinde boğulup gidecekler’ diye konuştu.

HER SATIŞTA MİLLET RAHATLIYOR:

Özelleştirmenin yapılacağını vurgulayan Unakıtan, şunları söyledi: ‘Milletin üzerine kamburlar yüklemişler. (Öde paraları devlet baba). Niye ödeyecek devlet baba? Çünkü siyasilerin çiftliği yapmışlar. Boyuna zarar ediyoruz. Bir bir hepsini satıyoruz. Her satışta millet ohh biraz daha rahatlıyor. Bir de bunun devamlı böyle olmasını isteyenler var. Özelleştirme yapılmasın. Otursunlar oraya çiftlik gibi. Keyifleri iyi, tıkırları iyi, (satılmasın da satılmasın). Yok baba, bu devir geçti yok artık. Bunları bir bir satacağız. Devleti devlet haline getiriyoruz. Devlet yalnız düzenleme ve denetleme görevi yapar, ticaret yapmaz ki.’

GALATAPORT İHALESİ:

Unakıtan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın kendisini ziyaret ettiğini, Çin’den geldiğini ve yabancı yatırımcılara yer tahsisi yaptıklarını söylediğini anlattı. Unakıtan, şöyle devam etti: ‘Biz herkesin gözü önünde ihale yapıyoruz. Adam herkesin verdiğinin iki mislini veriyor. ‘Vay bu yabancı sermaye, nasıl verirsiniz’. Verilen bin 200 metre, Galataport. Daha da verilmedi. Yani ihale sonuçlanmadı daha. Kıyametler kopuyor.’

HAYRET BİR ŞEY:

Unakıtan, burada oteller, alışveriş merkezleri yapılacağını, binlerce yabancı turistin geleceğini, İstanbul’a para akacağını belirtti. Unakıtan, ‘Olmaz da olmaz, tutturmuşlar. Allah, Allah, hayret bir şey yani’ dedi. Unakıtan, yatırımcılarla otel odasında yaptığı iddia edilen görüşme konusuna da değinerek, ‘Otel odasında konuşmuşum. Avluda konuşacak halim yok ya. Şimdi ben gitmişim Davos’a, zaten yatırımcılarla konuşmaya gitmişim, kış sporları için gitmedim ki oraya’ diye konuştu.

Galataport’u savunmak için ‘Ulusa Sesleniş’

BAŞBAKAN Tayip Erdoğan önceki gün Başkanlık Konutu’nda çekilen ve yarın televizyonlarda yayınlanacak ‘Ulusa Sesleniş’te Galataport ihalesini değerlendirecek. Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hazırlanan Galataport dosyasının her detayını vatandaşlarla paylaşarak ihaleyi savunacak. Ulasa Sesleniş’te ihale sürecinin nasıl geliştiğine dair bilgiler verecek olan Erdoğan, konuşmasında ihalenin yapılış tekniğini anlatacak ve bu teknikle yapılan bir ihalede herhangi bir kayırmanın söz konusu olamayacağını ispatlamaya çalışacak. Erdoğan, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un iddialarına yanıt verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!