Albaraka’dan sukuk ihracı

Güncelleme Tarihi:

Albaraka’dan sukuk ihracı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Albaraka Türk 200 milyon dolar değerinde murabaha sukuk formatında 5 yıl opsiyonlu toplam 10 yıl vadeli ikincil sermaye benzeri ihracını başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

Albaraka Türk’ten yapılan açıklamaya göre, 200 milyon dolar değerinde 5 yıl ana para geri ödemesiz 10 yıl vadeli ikincil sermaye benzeri sukuk ihracında getiri oranı planlanan şekilde yıllık yüzde 7,75 olarak gerçekleşti. Global Koordinatörlük görevini BNP Paribas’ın üstlendiği işlemde ayrıca Al Hilal Bank, Barwa Bank, Emirates NBD ve Nomura International ‘Ortak Lider Yönetici’ olarak görev aldı.

Özellikle Körfez ve Avrupa ülkelerindeki toplam 64 yatırımcıdan iki kat talebin geldiği ihraca, Körfez ülkelerinden yüzde 56, Avrupa’dan yüzde 26, İngiltere’den yüzde 10, Asya’dan yüzde 5 ve diğer bölgelerden yüzde 3 katılım sağlandı. İhracın yüzde 36’sı bankalara, yüzde 37’si özel bankalara, yüzde 15’i yatırım fonlarına ve yüzde 12’si de diğer yatırımcı hesaplarına yapıldı. Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, “Albaraka Türk olarak yeni bir enstrümanla uluslararası piyasalardan önemli bir kaynak temin etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Nitelikli yatırımcılara yapılan ilk uluslar arası murabaha formatındaki sukuk ihracı olması ve sermaye benzeri kredi şeklinde temin edilmesi, bu ihracı daha da önemli kılmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!