Akzo Nobel, 28.8 milyar dolarlık teklifi geri çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Akzo Nobel, 28.8 milyar dolarlık teklifi geri çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 16:01

Hollandalı boya üreticisi Akzo Nobel AKZO.AS, PPG Industries PPG.N tarafından yapılan üçüncü satın alım teklifini de reddederek, ABD'li rakibini Akzo yönetiminin desteği olmadan resmi bir teklif yapmaya veya havlu atmaya zorladı.

Haberin Devamı

PPG'nin Akzo için yaptığı üçüncü teklif borçlar da dahil 26.3 milyar euro (28.8 milyar dolar) tutarında gerçekleşirken, Akzo bu rakamın hem çok düşük, hem tekelciliği engelleme konusunda riskler oluşturduğu ve hem de "kültürel farklılıklar" konusunda oluşan endişeleri ele almadığını belirtti.

PPG, Akzo hissedarları arasında önemli bir desteğe sahip. Fakat Akzo'nun yönetim kurulundan, Hollandalı siyasetçilerden ve Hollandalı çalışanlarının birçoğundan gelen muhalefeti PPG ya 1 Haziran'daki son teklif tarihinden önce değerlendirecek ya da en az altı aylığına teklifi askıya alacak.

ANLAŞMA, DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİ BOYA VE SIVA ÜRETİCİSİNİ BİRLEŞTİREBİLİR.

Elliot Advisors öncülüğündeki Akzo Nobel hissedarları bir süredir şirketi PPG ile birleşme görüşmeleri yapmaya zorluyorlar fakat Akzo bugün yaptığı açıklamayla şu anki teklif üzerinden ABD'li şirketle görüşmelere girmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Akzo Nobel CEO'su Ton Buechner yaptığı yazılı bir açıklamada, "PPG'nin teklifi AkzoNobel'i değerinin altında gösteriyor, önemli riskler ve belirsizlikler barındırıyor, hissedarlara elle tutulur taahhütler vermiyor ve kültürel anlayış noksanlığı gösteriyor" dedi.

PPG ise açıklamasında, üçüncü teklifinin reddedilmesinden dolayı "hayal kırıklığı" yaşadığını belirterek, toplantının "90 dakikadan daha az" sürdüğünü ve Akzo Nobel yetkililerinin toplantının daha başında yalnızca teklifin konuşulacağını ve herhangi bir pazarlık yapılmayacağını net bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!