Aksa Enerji fiyat aralığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Aksa Enerji fiyat aralığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 10:13

Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin halka arzıyla ilgili olarak fiyat aralığının 4,90-7,20 TL/hisse olarak belirlendiği duyuruldu.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, halka arz sürecinde global eş koordinatör ve yurt içi konsorsiyum lideri olarak görev yaptıkları Aksa Enerji Üretim A.Ş'nin talep toplamaya konu hisse senedi fiyat aralığının 4,90-7,20 TL/hisse olarak belirlendiği belirtildi.

Halka arz edilen 86 milyon adet hissenin yüzde 15'ine karşılık gelen 12 milyon 900 bin adet hissenin, yüksek talep gelmesi durumunda ana ortak Kazancı Holding A.Ş hesabından yatırımcılara satılacağı, elde edilen fonun ise 30 gün süreyle Sermaye Piyasası Kurulu Tebliği hükümlerine uygun şekilde fiyat istikrarı işlemlerinde kullanılacağı bildirildi.

Halka arz büyüklüğünün ek satış hakkının kullanılmaması durumunda yüzde 13,52, kullanılması durumunda ise yüzde 15,55 oranında olması beklendiği aktarılan açıklamada, hisselerin yüzde 70'inin yurt dışı, geri kalanının yurt içine tahsis edildiği kaydedildi.

Aracılık yüklenim sözleşmesinin yarın imzalanmasının, talep toplamanın da 13-14 Mayıs 2010 günlerinde tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!