AKPM'nin kararı ile ilgili TÜSİAD'dan ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

AKPMnin kararı ile ilgili TÜSİADdan ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 13:57

TÜSİAD, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'nin yeniden denetim sürecine alınması ile ilgili kararını "çok olumsuz bir gelişme" olarak nitelendirerek; demokratik reformlar ve AB süreci için hükümetin atacağı adımları desteklediklerini duyurdu.

Haberin Devamı

AKPM, 2004 yılında izleme sürecinden çıkardığı Türkiye'yi dün yapılan oylama sonucunda yeniden izleme sürecine aldı. Bir bağlayıcılığı olmasa da kararın Türkiye-AB ilişkilerine de olumsuz yansımaları olabileceği yorumları yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Reuters ile yaptığı söyleşide, Türkiye'nin yeniden izleme sürecine alınmasını "tamamen siyasi bir karar" olarak nitelendirerek, bu kararı tanımadıklarını söyledi.

AKPM'nin kararı ile ilgili bir açıklama yapan TÜSİAD, söz konusu kararı "çok olumsuz bir gelişme" olarak nitelendirerek, "Avrupa standartlarında bir demokrasi, özgürlükler toplumu ve hukuk devleti olmak Türkiye'nin en önemli küresel rekabet gücü kaynağıdır. Dolayısıyla bu konumumuzu özenle korumalıyız. Diğer yandan, AKPM'nin 35 maddeden oluşan öneriler ile ilgili olarak, teröre karşı haklı bir mücadele vermekte olan Türkiye resmi makamları ile uzun ve kapsamlı bir istişarede ve nitelikli bir iletişimde bulunması daha doğru olurdu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2004'te Avrupa Konseyi denetim sürecinden çıktığı ve akabinde AB Komisyonu tarafından "Kopenhag siyasal kriterlerine uyan ülke" olarak tanındığına işaret edilen açıklamada, "Bu sayede Türkiye'nin AB katılım süreci başlarken aynı zamanda ülkemiz, dış politikadan ekonomik ilişkilere ve sosyal kalkınmaya her alanda büyük atılımlar başarmıştır. Milli menfaatlerimiz açısından temel alanlar olarak gördüğümüz demokratik reformlar ve AB sürecimiz için TBMM ve hükümetimizin atacağı adımları bu anlayış çerçevesinde destekliyoruz" denildi.

AKPMnin kararı ile ilgili TÜSİADdan ilk açıklama

EKONOMİDE SON 24 SAAT

BAKMADAN GEÇME!