AKP’de ’ya siyaset ya ticaret’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

AKP’de ’ya siyaset ya ticaret’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2006 00:36

AKP’nin dünkü Meclis Grup toplantısı, "Ya siyaset ya ticaret" tartışmasına sahne oldu.

AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin’in, "Kongre sürecinde arkadaşlarımıza ’Ya siyaset ya ticaret’ diye telkinde bulunacağız" sözlerine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Buna katılmıyorum, o zaman kiminle siyaset yapacağız, avukat-doktorla mı?" diye itiraz etti. Başbakan Tayyip Erdoğan da, "Siyaset yapan ticaret de yapabilir, ama devletle kayırmalı iş yapmamak kaydıyla" diyerek bakanına destek verdi. Grubun basına kapalı bölümünde söz alan Grup Başkanvekili Ergin, önce DYP’li Mehmet Eraslan’ın, Hatay’daki bazı ihalelerin AKP’lilere verilmesini sağladığına ilişkin iddialarını yanıtladı. İddiaları yalanlayarak, "Orada adı geçen kişilerden hiçbiri o ihaleleri almadı. Hiç bir değeri olmayan bir karalama kağıdını belge diye ortaya koymaya çalışıyorlar" diyen Ergin, ardından da "siyaset-ticaret" ilişkisi konusunda şunları söyledi:

YA SİYASET YA TİCARET:

"Adam kırtasiyeci, devletin bir kurumu kendisinden kırtasiye malzemesi almış. Yani şimdi bu, o adama ihale verilmiş, o adam da devletle iş yapmış mı oluyor? Veya adam tüpçü, devletin bir kurumuna da ayda bir-iki tüp vermiş. Bunu adı, falanca partinin adamı devletten avanta aldı oluyor. Bu şekilde insanları karalamanın manası yok. Adam tabii ki işini yapacak. Ama bu işlerde dikkatli olmak gerekiyor. Ancak, bütün bunlara rağmen yine birileri çıkıp bizden de yapmamız istenirse, kongre sürecinde biz de çıkar yönetimde görev alacak arkadaşlarımıza ’ya siyaset ya ticaret’ telkininde bulunuruz."

KAYIRMALI İŞ OLMASIN:

Erdoğan da, bu konuda Çelik’e katıldığını belirterek, "Adamın normalde işi, mesleği neyse onu yapar. Buna kim karışabilir? Adamın işi oysa ve ihaleye de normal koşullarda girmişse, yani davetiye usulüyle falan değil, o zaman bu adama ne diyeceksin? Adamın mesleği bu. Siyaset yapan ticaret de yapabilir, ama devletle kayırmalı iş yapmamak kaydıyla" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!