Akkaş bildiri dağıttı Öz gece emniyete geldi

Güncelleme Tarihi:

Akkaş bildiri dağıttı Öz gece emniyete geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 13:57

17/25 Aralık soruşturmalarının savcılarından Zekeriya Öz ve Muammer Akkaş hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi. Öz 17 Aralık operasyonundan 3 gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bir gece aniden gelmesiyle hatırlanıyordu. 25 Aralık'ın savcısı Muammer Akkaş ise Adliye önünde bildiri dağıtmıştı. Akkaş'ın bir soruşturma hakkında basın bildirisi dağıtması Türk yargı tarihinin unutulmazları arasına girdi.

Haberin Devamı

17 Aralık soruşturmasının savcılarından olan Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Aktaş hakkında HSYK 2. Dairesi tarafından meslekten uzaklaştırma kararı verildi. Türkiye’nin 17/25 Aralık süreciyle birlikte tanıdığı bu isimler geçen yıl bugünlerde operasyonlarla adlarından söz ettiriyorlardı.

Akkaş bildiri dağıttı Öz gece emniyete geldi

EMNİYETE GECE GELDİ

Peki ya süreçlerde ne oldu. 17 Aralık’tan sadece 3 gün sonra 20 Aralık tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Zekeriya Öz’ün Emniyet önündeki anları uzun süre konuşulmuştu. Öz’ün aldığı bir ihbarda özellikle Bakanların çocukları ile ilgili telefon görüşmeleri konusunda bazı bölümlerin kayıtlara geçmeyeceği, çıkarılacağı veya değiştirileceğinin belirtilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğü’ne gittiği bildirilmişti. Zekeriya Öz 17 Aralık’tan sonra İstanbul Başsavcı Vekilliği’nden Bolu’ya savcı olarak atandı.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'A ATANDI

Öte yandan 25 Aralık operasyonunun savcısı Savcı Muammer Akkaş dosya kendisinden alındıktan bir gün sonra ‘Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir' diyerek adliye önünde basın bildirisi dağıtmıştı. 25 Aralık sürecinden sonra Muammer Akkaş Tekirdağ’a savcı olarak atanmıştı.

Haberin Devamı

İşte Akkaş'ın dağıttığı bildiri

Akkaş bildiri dağıttı Öz gece emniyete geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!