Akışık: Kapanacak şube sayısı belli değil

Güncelleme Tarihi:

Akışık: Kapanacak şube sayısı belli değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 10:11

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık, kamu bankalarının şube sayısının azaltılması konusunda belirlenmiş bir rakam bulunmadığını söyledi.

TÜSİAD`ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısının basına kapalı bölümünde kamu bankalarına ilişkin bir sunuş yapacak olan Akışık, kamu bankalarından 900 şubenin kapatılacağına ilişkin haberlerle ilgili bir soru üzerine, ``belirlenmiş bir rakamın bulunmadığını, ancak bu konuda çalışmalar sürdüğünü, rakamın bu çalışmalar sonunda ortaya çıkacağını`` belirtti.

Akışık kamu bankalarında hedeflerinin daha verimli bir çalışma sağlanması olduğunu da sözlerine ekledi.

PİYASADAN 4-5 MİLYON DOLAR ALDIK

Akışık, büyük bir banka olduklarını ve bu büyüklükteki bir bankanın 4-5 milyondolar alnın normal olduğunu ve bu talebin arkasında müşteri talebinin bulunduğunu söyledi.

Akışık, şöyle konuştu: ``Bunu açık açık söylüyorum. Piyasalarda dövizin fiyatının kaç para olduğu, yüksek olduğu, az olduğu, ne bizim görev tanımımızda var ne de bizim işimiz. Ama bankacılık yapmak işimiz. Döviz alırız, satarız, müşteri talebini yerine getiririz. İşimiz o.``

Bu arada Akışık, Tüsiad toplantısı sırasında, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Ziraat Bankası`nın kısa vadeli gecelik piyasadafonlaması gereken miktar bulunmadığını, Halkbank`ın ise 1.4 katrilyonuyedi günlük, 1.4 katrilyonu da 14 günlük olmak üzere kısa vadeli fonlanması gereken tutar olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!