Akfen, oranı yüzde 7’ye indirdi, halka ‘taban’dan açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Akfen, oranı yüzde 7’ye indirdi, halka ‘taban’dan açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Uluslararası piyasalarda geçen hafta Perşembe günü yaşanan sıradışı hareketliliğe ve bunun sonucunda Türkiye piyasalarındaki düşüşe, 5-6-7 Mayıs olan talep toplama sürecinin ortasında yakalanan Akfen Holding, taban fiyattan talep gelmesi sonucunda, halka arz oranında değişiklik yapmaya, daha önce açıkladığı yüzde 29.2 oranı yerine, yüzde 7 oranında halka arzı gerçekleştirmeye karar verdi.

Haberin Devamı

Akfen Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yaptığı açıklamada, 38 milyon 842 bin lira nominal değerli payların ve ek satış hakkının kullanılması halinde mevcut ortakların 5 milyon 826 bin 300 lira nominal değerli paylarının halka arzı yerine, 8 milyon lira nominal değerli payların halka arza konu edilmesine karar verildiği ve bu konuda Sermaye Piyası Kurulu’na (SPK) başvurulduğu duyuruldu. Akfen Holding’in halka arzında 12.50 TL ile 17.50 TL arasında fiyat aralığı açıklanmış ve halka arz yoluyla 485.5 milyon TL ile 679.7 milyon TL arasında gelir elde edilmesi beklendiği belirtilmişti. Ek satış yoluyla halka açıklık oranının yüzde 33.6’ya ulaşmasının söz konusu olması durumunda ise 558.4 milyon TL ile 781.7 milyon TL gelir elde edilebileceği belirtilmişti. Akfen’in açıkladığı şekilde halka arzı yüzde 7 oranında gerçekleştirmesi durumunda ise halka arzın büyüklüğü 100 milyon TL olacak. Akfen daha önce açıkladığı yüzde 29.2 oranındaki halka arzı tamamlayarak taban fiyata göre halka arzın büyüklüğü 485.5 milyon TL olacaktı.
İptal kesinlikle yok
Akfen Holding Yönetim Kurulu Bakan Hamdi Akın, şunları söyledi: “İptal kesinlikle yok. Yurtdışında geçen hafta yaşanan olumsuzluklar nedeniyle talep tabandan geldi. Biz de oran küçültüp yola devam edeceğiz. Halka açılma programndan vazgemiyoruz.” İş Yatırım’ın liderlik ettiği halka arz konsorsiyumu 30 aracı kurumdan oluştu. Konsorsiyumda Finans Yatırım Menkul Değerler ve Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler de eş liderler olarak yer almıştı.

SPK kararı bekleniyor

Haberin Devamı

AKFEN Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.’ nin sahip olduğu 130 bin TL olmak üzere toplam 8 milyon TL nominal değerli payların halka arza konu edilmesine karar verildi. Buna ilişkin olarak SPK’ ya başvuru yapıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!