Akenerji ilk çeyrekte zarar etti

Güncelleme Tarihi:

Akenerji ilk çeyrekte zarar etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 14:59

Akenerji, 2010 yılının ilk çeyreğindeki net zararının 2,9 milyon lira olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Akenerji'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin ilk çeyrekteki net satış gelirinin 70,4 milyon lira, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Karının (FAVÖK) 6,5 milyon lira olarak gerçekleştiği bildirildi.


Yeni Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliği'ne (DUY) adaptasyon süreci ve oldukça yağışlı bir yıl olması nedeniyle Türkiye genelindeki hidroelektrik santrallerin fazla üretim yapmasına rağmen ulaşılan yüzde 9,3'lük FAVÖK marjının şirket beklentileri dahilinde bulunduğu belirtildi.

Akenerji'nin, inşası süren hidroelektrik santrallerinin yılın ikinci yarısından itibaren devreye girmesiyle birlikte, geçmiş 2 yıldaki FAVÖK marjlarını yakalamayı hedeflediği vurgulandı.

Krizin Türkiye'yi etkilemesi nedeniyle Ekim 2008'den itibaren zayıflayan elektrik talebinin, 2009'un son çeyreğinde ve 2010'un ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla sırasıyla yüzde 6,3 ve yüzde 5 artış gösterdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, “Küresel krizden çıkış sinyallerine paralel olarak, ülkemizde 2010 yılının ikinci yarısından itibaren ekonomik görünümde toparlanma bekliyor ve 2010 yılında ülkemizde enerjiye olan talebin 2009 yılına oranla yüzde 5–6 oranında artacağını öngörüyoruz.” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!