Akdeniz Oyunları'nda 'bilet krizi'

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Oyunlarında bilet krizi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 14:42

Açılışını bugün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yapacağı 17. Akdeniz Oyunları ‘bilet krizi’ gölgesinde başlıyor. 30 Haziran’a kadar sürecek oyunlar öncesinde çok sayıda kişi bilet bulamamaktan şikâyetçi. İddiaya göre satışa çıkarılan biletler 15 dakikada tükendi. Satışların toplu yapıldığı iddia ediliyor. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü ise, biletlerle ilgili bir usulsüzlük olmadığını ifade etti. DHA'ya konuşan AK Parti'li ilçe başkanları ise kendilerine bilet geldiğini doğruladı.

Haberin Devamı

Mersin bugün önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. 10 gün sürecek oyunlar bugün başlıyor. Ancak, çok sayıda kişi bilet bulamadıkları için oyunları izleyemeyeceklerini, biletlerin toplu bir biçimde alındığını iddia ediyor.

İddiaya göre satışa konulan biletler 15 dakika gibi kısa bir sürede tükendi. Bilet satışları Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü denetiminde yapıldı. Aracı kurum ise Biletix olarak belirlendi. Ancak oyunların açılış ve kapanışı için de bilet bulmak günler öncesinden mümkün olmadı.

Sosyal medyada da eleştiri konusu olan ‘bilet krizi’ ile ilgili yorumlarda öne çıkan iddia, biletlerin toplu olarak satıldığı yönünde. Söz konusu iddiaların gerisinde ise Başbakan Erdoğan'ın yapacağı açılışta bir 'kriz'in yaşanmasının önüne geçmek...

Haberin Devamı

VEKİL EŞİNE AYRI TRİBÜN
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı 'bilet krizi'ni kendisinin de yaşadığını kaydetti.  Bilet bulamadıkları için çok sayıda kişinin kendisini aradığını söyleyen Atıcı “Bana da, Mersin Milletvekili olmam nedeni ile bir davetiye gönderildi. Daha sonra davetiyemi getirip bilet alacağım söylendi. Üstelik bizzat kendimin götürmesi gerektiği söylendi. Uzun uğraşlar sonrası biletim ile ilgili sorunu çözdük. Eşime de, parası ile, bir bilet almak istediğimi bildirdim. Bana davetiyenin tek kişilik olduğu, eşimin gelemeyeceği söylendi. Bilet de bulunamadığını söylediler.  Birkaç telefon görüşmesi sonrası  ‘tamam sizin için bir bilet ayarlarız’ dediler. Daha sonra öğrendik ki eşime başka bir tribünde yer verilmiş. Kısacası ben ayrı yerde eşim ayrı yerde oyunları izleyecek. Eşim bu durumu öğrenince gelmekten vazgeçti.”

'11 BİN BİLET SATIŞA KONULDU'
Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü kaynakları ise bilet satışlarında herhangi bir usulsüzlük olmadığını ifade ederek özetle şunları söyledi: “Stadın kapasitesi 25 bin. Dolayısı ile 25 bin bilet satışa konu oldu. Söz konusu biletlerin 11 bin 200’ü yabancı konuklara ve sporculara ayrıldı. 2 bin bilet de protokole ayrıldı. Satışa konulan bilet sayısı ise 11 bin dolayında ve bu biletler de Biletix üzerinde kısa sürede satıldı. Bilet fiyatı 10 TL gibi sembolik bir fiyat olduğu için talep patlaması oldu. Ancak kapanışta bu yönde bir sorun olacağını tahmin etmiyoruz.”

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Biletix tarafından ise yanıt gelmedi. Şirketin ilgili yöneticisine sabah saatlerinde attığımız maile dönüş olmadı.

İLÇE BAŞKANLARI: 'TOPLU BİLET ALDIK'

MERSİN’de 17’nci Akdeniz Oyunları’nın 33 bin kişilik stadyumdaki açılış ve kapanış töreni biletlerinin, satışı yapan Biletix’de 15 dakikada tükenmesi tartışma yarattı.
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de geçen hafta Meclis’e verdiği soru önergesiyle konuyu gündeme getirdi. Ardından, açılışın yapılacağı 33 bin kişilik stadyumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olası protestoları önlemek için biletlerin iktidar partisi tarafından toptan alınıp parti teşkilatına dağıtıldığı iddiası ortaya atıldı. Kendilerine bilet geldiğini doğrulayan Ak Partili bazı ilçe yöneticileri şunları söyledi:
*Silifke Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Lokman Eren: Partimizin il teşkilatından 50 bilet geldi. Konvoy halinde açılış törenine gideceğiz.
*Erdemli Ak Parti İlçe Başkanı Halit Çortul: Teşkilat olarak internet üzerinden 100 adet bilet aldık.
*Anamur Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım: Akdeniz Oyunları için biletleri biz temin ettik. Sayı veremem.
*Bozyazı Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Ok: Biletlerin hepsini biz temin ettik. Sayı veremem.

Haberin Devamı

Bu arada, Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Aydıncık ve Gülnar ilçelerine açılış biletlerinin parti kanalıyla ulaştığı öğrenildi. Parti çevrelerinden alınan bilgiye göre Mut’a 300, Aydıncık’a 100 ve Gülnar’a 150, Tarsus’a 300, Çamlıyayla’ya ise 100 bilet ulaştığı, Mersin kent merkezinde de çok sayıda partiliye bilet dağıtıldı. Ali Ekber ŞEN/DHA

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!