Akdeniz’de Turizm

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz’de Turizm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizmcinin KDV isyanı

Side Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, KDV oranlarının turizmi içinden çıkılmaz bir bataklığa sürüklediğini söyledi

SİDELİ turizmciler KDV oranının düşürülmesi için kolları sıvadı. Turizmdeki rakiplerimizin KDV oranlarını ele alan ve Türkiye'nin ilk sırada olduğunu söyleyen Side Turizm ışletmeciler Derneği Başkanı Cengiz Haydar Barut, ‘‘Rakiplerimizle mücadele edeceksek, önce rekabetimizi onların koşullarına getirmemiz gerekir’’ dedi. Kısa adı TUDER olan Side Turizm ışletmeciler Derneği'nin Venüs Hotel'de düzenlediği, ‘‘Sezonu değerlendirme’’ konulu toplantıya katılan turizmciler KDV oranlarının Türk turizmini içinden çıkalmaz bir bataklığa sürüklediği konusunda fikir birliği yaptı.

REKABET YETERSİZ

Türkiye'nin özellikle turizm sektöründe sorunlarıı çözemediği için rakipleriyle rekabette yetersiz kaldığını dile getiren Perisseia Hotel Genel Müdürü Fehmi ıncidiş, ‘‘Otelciler olarak biraz dişimizi gösterseydik, hakkımızı söke söke alırdık. Hizmet üreten bir sektörde yüzde 17'lik KDV rakiplerimizin yüzünü güldürüyor.

Ispanya'da standart KDV oranı yüzde 16 iken, turizmde Yüzde 7, Fransa'da Standart yüzde 20, turizm yüzde 5.5'dir. Yani bu kararları alan hükümetler, turizm sektörünün ne denli önemli olduğunu ortaya koymuştur. Bizde ise kimse kılını kıpırdatmıyor’’ diye konuştu.

Geçtiğimiz yaşanılan sıkıntının önümüzdeki yıllar yaşanılmaması için, önlemlerin gün geçi

rilmeden alınması gerektiğini ifade eden Grand Prestige Hotel Genel Müdürü Mahmut Veziroğlu, ‘‘Her olaya pembe gözlükle bakmaya çalışıyoruz. Denizimiz, doğamız, tesislerimizin eşi benzeri yok diyoruz. Kendi kendimizi kandırıyoruz. Dünyanın dört bir yanında bizden daha iyi yerler de var’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!