Akça, ‘Ukrayna Yatırım Konseyi’ne davet edildi

Güncelleme Tarihi:

Akça, ‘Ukrayna Yatırım Konseyi’ne davet edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 21:17

LIFECELL markasıyla global çapta önemli yatırımlara imza atan Turkcell, Ukrayna’daki konumunu güçlendiriyor. Ülkeye önemli yatırımlar yaparak Ukrayna’da mobil teknoloji konusunda önemli bir devrim yapan Turkcell, hem 3G hem de 4.5G altyapısını sağlayarak Ukrayna’yı iletişim sektöründe geleceğe taşıdı. İki ülke arasında gelişen ekonomik ilişkilerle beraber Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ise, Ukrayna tarihinde Ulusal Yatırım Konseyi’ne davet edilen ilk Türk yönetici oldu.

Haberin Devamı

Ahmet Akça, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun başkanlık ettiği Ukrayna Ulusal Yatırım Konseyi Toplantısı’na katıldı ve burada bir konuşma yaptı. Akça, “Ukrayna’nın en önemli yabancı yatırımcılarından biri olan Turkcell’in yurtdışı iştiraki Lifecell için bu pazar stratejik bir öneme sahip. 2 milyar dolara yaklaşan yatırımıyla Lifecell, Ukrayna’daki en büyük yabancı yatırımcıların başında geliyor” dedi.

Kiev’de yeni bir yönetim merkezine taşınan Lifecell, faaliyetlerine modern iş merkezlerinden biri olan Eleven Buisness Center’da devam edecek. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bölgesel güç olma hedefi doğrultusunda, faaliyette bulunduğumuz ülkelerde konumumuzu daha da güçlendirmeye odaklandık. Bugün de Turkcell’in uluslararası operasyonları için pilot ülke olarak belirlediğimiz Ukrayna’da yeni bir teknoloji üssüne geçiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!