Akbank ‘yüzde 25’lik sınıra uyacak esnafa SMS’le anında kredi verecek

Güncelleme Tarihi:

Akbank ‘yüzde 25’lik sınıra uyacak esnafa SMS’le anında kredi verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Akbank’ın esnafa, şubeye gitmeden SMS’le kredi başvurusunda bulunma ve anında yanıt alma imkanı tanıdı.

Akbank’ın ‘SMS kredi’ adı verilen bu yeni ürününü tanıtan Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, bankacılık sektöründeki yüzde 25 kredi sınırlamasına ilişkin, “Akbank buna saygılı. Biz de kendi büyümemize baktığımız zaman yüzde 25’in altında kalacağımızı düşünüyoruz” dedi.
Alınan önlemlerin maliyetleri artırması ve sonucunda yaşanan faiz artırımına ilişkin “Önemli olan toplam kredi hacminin ne kadar büyüdüğü” diyen Binbaşgil, bireysel krediler biraz daha fazla yavaşlarken, KOBİ’lerin büyüyeceğine dikkat çekti.
Esnafa ‘hızır gibi’ kredi
Ancak KOBİ kredilerinin toplam pasta içindeki payının 3’te 1 civarında olacağını belirten Binbaşgil, esnafın ise krediye ulaşmada hâlâ güçlük çektiğini ve toplam krediden aldığı payın yüzde 3.6 ile ‘oldukça mütevazi’ olduğuna dikkat çekti.
Akbank’ın başlattığı yeni uygulamanın, esnafın acil ihtiyaç kredilerine ‘hızır gibi’ yetişeceğini anlatan Binbaşgil, yeni üründen yıl sonuna kadar 100 binden çok küçük işletmenin yararlanacağını düşündüklerini açıkladı. Türkiye’de günde 450 milyon SMS gönderildiğini, bu ürün sayesinde kredi başvurusunu SMS ile alacaklarını anlatan Binbaşgil, “Hedefimiz Türkiye’deki KOBİ’lerin yarısından fazlasını oluşturan 2 milyon esnafın işine destek olmak” dedi. Binbaşgil, “Bugüne kadar yüzbinlerce tüketicinin kullandığı bu kanalı esnaflara da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Akbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de, bankanın öz kaynaklarından fonlayacakları kredinin kampanya fiyatının aylık yüzde 1.49 olduğunu belirtti. Tözge, “Yıl sonuna kadar yaklaşık 100 bin müracaat bekliyoruz. Yani 500 milyon ila 1 milyar lira arasında yeni kredi düşünebiliriz. Esnafa SMS Kredi ile kendi işini yapan ve vergi levhası olanlara 20 bin liraya kadar ticari kredi ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!